24 / 04 / 2024

Candy Group Eskişehir de 1 milyon kurutma makinesi üretti!

Candy Group Eskişehir de 1 milyon kurutma makinesi üretti!

2009 yılında üretime başlayan Eskişehir Renta Fabrikasında 1 Milyonuncu kurutma makinesi üretildi. Candy Group’un Eskişehir’de bulunan Renta Fabrikasında 1 milyonuncu kurutma makinesi üretim bandından çıktı...



2009 yılında üretime başlayan Renta, 4 yıl gibi kısa bir sürede bir milyon kurutma makinesi üretim hedefini tamamladı. Kurutma makinesi fabrikası Candy Group’un 2007 yılında bünyesine kattığı Doruk Ev Gereçleri tesisleri içine konumlanmış olup , 15 milyon Euroluk yatırımla hayata geçti. Candy Group Turkiyede 56.000m2’lik kapalı alanda 560 çalışanı her geçen daha da büyüyerek ülke ekonomisine katkı sağlamaktadır.

Candy Group’un Eskişehir fabrikasındaki 1 milyonuncu kurutma makinesinin üretimini kutlamak üzere düzenlenen törene Candy Group Başkanı Aldo Fumagalli, Denizaşırı Pazarlar Başkanı Marco Corno, Candy Group Euroasia Türkiye Genel Müdürü Andrea Ojetti katıldılar.

Candy Group’un Eskişehir Renta Fabrikası’nda üretim bandından çıkan 1 milyonuncu kurutma makinesini tüm çalışanlarla birlikte imzalayan Candy Group Başkanı Aldo Fumagalli yaptığı konuşmasında,“Candy Group olarak Eskişehir’de yaptığımız yatırımlarla ilgili ilk hedefimize ulaşarak 4 yılda, 1 milyon üretimi gerçekleştirdik. Önümüzdeki 3 yılın sonunda 2 milyon adet üretimi hedefliyoruz. Bu başarıda emeği geçen tüm çalışanlarımıza teşekkür ederim” dedi.


Candy Group Eskişehir fabrikasında üretilen çamaşır kurutma makineleri kurutma makinelerindeki en büyük sorun olan su tahliyesini kolaylaştırmak üzere kapağa entegre su tankı ile üretilmektedir. Dünyada ilk olarak Hoover tarafından geliştirilen Aquavision Teknolojisi ile kapağa entegre, biriken suyu ilk bakışta görebilmeyi sağlayan ve kolay taşınabilir su tankı, kurutma sırasında ortaya çıkan suyu biriktiriyor ve ergonomik kapak tutucu ile tek hamlede su tankı yerinden çıkarılarak kolayca boşaltılabiliyor.  Hoover Aquavision’da her kurutmada 5 lt’ye yakın su birikiyor ve bu, yılda 800 lt su yapıyor. Biriken su; ütü ve yer temizliği gibi birçok işte kullanılabiliyor.

Candy Group Hakkında

Fumagalli Ailesinin sahibi olduğu Candy Group,  beyaz eşya sektöründe Avrupa liderlerinden biri olup,  ekolojik ve verimliliği yüksek çamaşır makinesi, bulaşık makinesi, kurutma makinesi, buzdolabı, dondurucu, solo ve ankastre fırın üretimi ve satışını yapmaktadır. Grubun Candy ve Hoover olmak üzere 2 uluslararası markası ile birlikte Iberna, Jinling, Hoover-Otsein, Rosières, Süsler, Vyatka, Zerowatt, Hoover-Helkama, Hoover-Grepa olmak üzere yerel markaları bulunmaktadır. Candy Hoover Group’un bünyesinde  5500 çalışanı, Avrupa, Türkiye ve Çin’de olmak üzere toplam 9 üretim tesisi ve dünya genelinde 50 satış merkezi vardır. Şirketin merkezi, endüstriyel ve araştırma ve geliştirme merkezleri İtalya, Brugherio’ dadır. Candy Group Avrupa’dan Avustralya’ya kadar pazar payını sürekli artırarak büyümeye devam etmektedir.



Geri Dön