24 / 04 / 2024

Canik Başarı Üniversitesi'nin temeli atıldı

Canik Başarı Üniversitesi'nin temeli atıldı

Samsun'u Karadeniz'in iki üniversiteli tek şehri yapacak olan Canik Başarı Üniversitesi'nin temeli muhteşem bir törenle atıldı



Samsunluların büyük ilgi gösterdiği tören, binlerce davetlinin katılımı ile festival havasında geçti. Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir, "Üniversitenin Samsun'a, Karadeniz'e, Türkiye'ye ve dünya ülkelerine her alanda çok büyük katkılar sağlayacağına inanıyorum." dedi.

Gürgenyatak köyünde yapılacak Canik Başarı Üniversitesi'nin temel atma töreninde konuşan Samsun Milletvekili Suat Kılıç, şehir adına son aylarda gelişen olumsuzluğun bu girişimle sona erdiğini söyledi. Samsun'un son yıllarda birçok ilke imza attığını hatırlatan Kılıç, "Kurtuluş mücadelesinin ilk adımlarının atıldığı Samsun, bir ilki daha gerçekleştirerek Karadeniz'in iki üniversiteli tek ili oldu. Sebep olanların önünde saygı ile eğiliyorum." diye konuştu.

Üniversitenin kaba inşaatını üstlenen işadamı Galip Öztürk de bir Samsunlu olarak üniversite okuma fırsatı elde edemediğini ancak Canik Başarı'ya verdiği destekle tahsil açığını kapattığına inandığını ifade etti. Başarı Vakfı Başkanı Ahmet Giritli ise 4 yıl önce fikir planında ortaya çıkan üniversitenin bugün temel atılacak konuma gelmesinin mutluluk verici olduğunu söyledi. "Hayali olmayanların gerçekleri de olmaz." diyen Giritli, projeyi gerçekleştirme yolunda karşılaştıkları engelleri aşarken desteğini esirgemeyenlere sonsuz şükranlarını sunduğunu dile getirdi.
Zaman/Fahri Öztoprak, Mehmet Köse 


Geri Dön