29 / 03 / 2024

Canik Engelsiz Kafe ve Hanımlar Lokali projeleri yaz kadar açılacak!

Canik Engelsiz Kafe ve Hanımlar Lokali projeleri yaz kadar açılacak!

Canik Belediyesi tarafından engelli vatandaşlara yönelik yapılan Engelsiz Kafe ve Park ile kadınlara yönelik hayata geçirilen Hanımlar Lokali inşaatı hızla ilerliyor.



Her iki projenin yaz mevsimine kadar tamamlanması planlanıyor metrekaresi Engelsiz Kafe, diğer kısmı ise teras alanı, engelsiz çocuk parkı, fitness alanı, oturma alanları, otopark ve yeşil alan olacak" diye konuştu. 


KADINLARI ÖNEMSİYORUZ 


Ailelerin temeli olan kadınları önemsediklerini de ifade eden Genç, "Kadınların mutlu olmadığı veya yok sayıldığı bir toplumun, bir şehrin geleceğinin iyi olmasından söz edemeyiz. Biz de Canik Belediyesi olarak bundan hareketle bayanlarımıza özel yaptığımız hizmetlerle onların hem yaşam standartlarını artırmayı hedefliyoruz. Bu kapsamda bayanlara daha önce verdiğimiz bir sözü daha gerçekleştiriyor olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. İnşallah önümüzdeki günlerde Kuzey Yıldızı Hanımlar Lokali'ni kadınlarımızın hizmetine sunacağız" şeklinde konuştu. 


KADINLAR İÇİN YENİ TESİS 


Canik'te kadınlara yönelik önemli çalışmalar yaptıklarına işaret eden Genç, şunları söyledi: "Bayanlarımız için 8 Mart Aile Okulu ve Eğitim Merkezi'miz başta olmak üzere ilçemizin bir çok yerinde kültürel ve sosyal tesisler açtık. Kadınlarımız buralarda düzenlediğimiz kurslarda hem kendilerine geliştiriyor hem de bilinçleniyor. Ayrıca öğrendikleri el sanatları sayesinde ekonomik katkı sağlayabilecekleri ürünler yapabiliyorlar ve açtığımız El Emeği Göz Nuru Hanımlar Çarşısı'nda satabiliyorlar. Hanımlar Konağı'nı da yakında zamanda kadınlarımızın hizmetine sunacak olmanın heyecanını yaşıyoruz. İki projemiz de inşallah yaz mevsimine kadar hazır olacak" Mustafa ARAN Canik Belediyesi'nin hayata geçirdiği projelerle öncü belediye konumunda olduğunu belirten Başkan Osman Genç, "Engelliler ve kadınlarımız gibi dezavantajlı insanlarımız bizim her zaman önceliğimiz olmuştur. İnşallah Karadeniz'de bir ilki gerçekleştirerek Engelsiz Kafe ve Parkı çok yakın zamanda engelli vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. Engelsiz Kafemizden herkes yararlanabilecek. Engelli insanlarımız burada çalışma imkanı bulacak. Yine engelli kardeşlerimiz ürettikleri ürünleri burada satışa sunabilecek veya sosyal etkinlikler yapabilecek. Buradaki her türlü donanımdan engelsiz vatandaşlarımız rahatça yararlanabilecek" dedi. 


ARTIK ŞEHİRLER YARIŞIYOR 


Engelli olanın insan değil, şehirler olduğuna dikkat çeken Genç, "İnsanlar istedikleri kuruma, istedikleri yere rahatça ulaşamıyorsa o şehir engellidir. 

Artık şehirlerin yarıştığı 21. yüzyılda herkesin, her yere ulaşabildiği bir şehir ortaya koymalıyız, insanlarımız şehirleri engelsizce kullanmalıdır. Her insanımız kaldırımından binalarına, ulaşımına kadar her haliyle engelsiz bir şehirde yaşamanın keyfini yaşama hakkına sahiptir. Hayata geçirdiğimiz Engelsiz Kafe ve Park, bu anlayışla hazırladığımız bir projedir. Toplam 3 bin 100 metrekare alanı kapsayan projenin 90 CANİK Belediyesi tarafından Kuzey Yıldızı kentsel dönüşüm alanında yapılan Engelsiz Kafe ve Park ile Hanımlar Lokali'nin inşaat çalışmaları tüm hızıyla sürerken, Başkan Osman Genç, proje çalışmalarını yerinde inceledi. 


Başkan Yardımcıları ve ilgili birim müdürleri ile birlikte Karadeniz'de ilk olan ve toplam 3 bin metrekarelik alanda uygulanan Engelsiz Kafe ve Park inşaatında incelemelerde bulunan Başkan Genç, daha sonra kadınlar için yapılan Hanımlar Lokali inşaat alanını gezdi. Genç, her iki proje ile ilgili yetkililerden bilgi aldı. 


Hedef Halk


Geri Dön