16 / 04 / 2024

Çankaya Akpınar'daki heyelanzedeler arazi bekliyor!

Çankaya Akpınar'daki heyelanzedeler arazi bekliyor!

Akpınar Mahallesi 2011’de heyelanla sarsıldı, 8 apartman büyük zarar gördü. Vatandaşlara yeni evler yapılması için tahsis edilen arazi CHP’li Çankaya Belediyesi’nce satıldı.




Akpınar Mahallesi 2011’de heyelanla sarsıldı, 8 apartman büyük zarar gördü. Vatandaşlara yeni evler yapılması için tahsis edilen arazi CHP’li Çankaya Belediyesi’nce satıldı. Akpınar sakinleri: Bakanlık devreye girdi, yeni bir arazi tahsis edildi. Etüt çalışmasının bitmesini bekliyoruz. Araziyi satan Bülent Tanık yüzünden 5 yıldır korku içinde yaşıyoruz.


Çankaya'ya bağlı Akpınar Mahallesi'nde 2011'de meydana gelen heyelanda bölgedeki 8 bina zarar gördü. Yaşananların ardından dönemin Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, Akpınar mağdurlarına Büyükesat'taki bir araziyi Belediye Meclisi kararı ile tahsis etti. Mağduriyetin giderilmesi için Büyükşehir Belediyesi tarafından da yoğunluğu artırılan arazi 2 yıl sonra Çankaya Belediyesi tarafından İller Bankası'na satıldı.


BAKANLIK DEVREYE GİRDİ

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 2013'te 8 binanın bulunduğu alanı riskli bölge ilan etti. Bakanlık daha sonra yine Çankaya Belediyesi'ne ait aynı mahalledeki bir araziyi Şubat 2014'te rezerv alan olarak belirledi. Aralık 2015'te Çankaya Belediyesi tarafından Hazine'ye devredilen arazide çalışmalara başlayan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın, jeolojik etüt çalışmalarının ardından konut inşasına başlanması bekleniyor.


ÖNERGEYE CEVAP GELMEDİ

Çankaya Belediyesi'nin yaptığı ve vatandaşları mağdur eden satış işlemi Belediye Meclisi'nde de gündeme getirildi. 2013'te Çankaya Belediye Meclisi'nde bulunan AK Parti Grubu "Yapılan işlemlerin hukuken eksik ve yanlış olduğu kanaatindeyiz. Konunun incelenerek sorumluları hakkında gerekli işlemlerin yapılmasını ve cevabın yazılı olarak Meclisimize takdimini teklif ederiz" diyerek yazılı önerge verdi. Aradan geçen 3 yılda Çankaya Belediyesi önergeye herhangi bir cevap vermedi.


'SÖZ VERDİĞİ ARSAYI SATTI'

Başka bir yere gidecek imkânları olmadığı için riskli binalarda oturmaya devam ettiklerini ve 70-80 hanenin mağdur edildiğini belirten Mehmet Değirmenci, "Eski Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık 2011 yılında önce olayı üstlenmemeye çalıştı ancak baskılarla üstlendi. 2012'de de Büyükesat'ta bulunan kendilerine ait araziyi bize tahsis etti ve inşaat yapıp Akpınarlıları oraya taşıyacağının sözünü verdi. 2013 yılına kadar yazışmalarımızda, "Etüt yapıyoruz, sondaj yapıyoruz, merak etmeyin sizi oraya taşıyacağız" dediler. Fakat 2013 yılında bize söz verdiği arsasını İller Bankası'na verdiler" dedi.


BÜLENT TANIK YÜZÜNDEN SÜRÜNÜYORUZ

Mağduriyetlerini anlatmak için Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşleden'e başvurduklarını ancak kendisine ulaşamadıklarını belirten Mehmet Değirmenci şöyle dedi: "Başkan Alper Taşdelen'e hiçbir zaman ulaşamadık. Randevularımızı başkan çok yoğun diyerek geri çevirdiler. Meclis üyeleri ile de görüştüğümüzde yazılı olarak cevap vermemekle birlikte yüzümüze şifaen, 'Bülent Tanık bize enkaz devretti. Biz enkazı düzeltmeye çalışıyoruz' dediler. Bülent Tanık'ın yaptıkları yüzünden yaklaşık 5 senedir sürünüyoruz. Korka korka heyelanlı evlerde oturmaya devam ediyoruz."


Sabah


Geri Dön