19 / 04 / 2024

Çankaya ile Dikmen çelik köprüyle birleşecek!

Çankaya ile Dikmen çelik köprüyle birleşecek!

Yapılan çelik köprüyle Çankaya ile Dikmen birleşecek. yapımına başlanan iki kemerli çelik köprü, Dikmen Vadisi üzerinden Dikmen ve Çankaya'yı birleştirerek, 2 geliş 2 gidiş 4 şeritli olarak araçlara ulaşım kolaylığı sağlayacak




Ankara'nın en önemli kentsel dönüşüm projelerinden biri olan Dikmen Vadisi'ne  Ankara  Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından yapılan çelik köprüyle Çankaya ile Dikmen birleşecek. Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımına başlanan iki kemerli çelik köprü, Dikmen Vadisi üzerinden Dikmen ve Çankaya'yı birleştirerek, 2 geliş 2 gidiş 4 şeritli olarak araçlara ulaşım kolaylığı sağlayacak. Köprü, Dikmen Sinan Caddesi'nden karşıda Alexander Dupçek Caddesi, Cezayir Caddesi kanalı ile Turan Güneş'e araçların karşılıklı geçişine imkan verecek. 

Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından Dikmen Vadisi 3. Etabın bitiminde 4. Etabın başlangıcında yapımı devam eden iki kemerli çelik köprü, Dikmen Vadisi'nin iki yakasını birbirine bağlayarak ulaşım sorununu çözerken, vadiye de son derece estetik bir görünüm kazandıracak. 


Anayurt


Geri Dön