28 / 03 / 2024

Çankaya'nın 40 yıllık imar sorunu çözülüyor!

Çankaya'nın 40 yıllık imar sorunu çözülüyor!

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, 40 yıldır imar sorunu çözülmeyen Zafertepe’nin imar planının tamamlandığı müjdesini verdi. 



Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen 40 yıldır imar sorunu yaşayan Zafertepelilerle Zafertepe'nin meydanında buluştu. 

Gerçek Gündem Gazetesi'nde yer alan habere göre; bölgenin tüm imar sorununu 18 milyar lira bedele sahip kamulaştırmayla çözdüğünü belirten Başkan Taşdelen, "Bugün Zafertepelilere 40 yıllık sorununun bittiğini müjdelemek için geldim. Çankaya Belediyesi olarak hazırladığımız imar planı askıdan indi" diye konuştu. 

Onaylanan imar planının büyük ölçekli görseliyle anlatan Taşdelen, hem planı hem de bölgede hayata geçireceği yeni projeleri açıkladı. Başkan Taşdelen, "Son beş yılda Türkiye’nin en büyük yatırım programını hayata geçirdik. Türkiye’nin en büyük ilçe belediyesi olarak Çankayalıların mutlu olması için gecemizi gündüzümüze katarak çalışıyoruz. Bizim için önemli olan sizlerin mutlu olması. Yıllardır çözüme kavuşması için beklenen Zafertepe’nin imar sorunu çözüldü. İmar planımız tamamlandı; askı süresi de bitti; 40 yıldır bir türlü çözülemeyen sorun artık ortadan kalktı. Sadece parselasyon çalışması kaldı. Artık hem Zafertepe’nin hem de Boztepe'nin yapı ve imar sorunu kalmayacak” dedi.

"SOSYAL BELEDİYECİLİĞİN EN GÜZEL ÖRNEĞİ"
Çankaya'nın her konuda halkın yanında, halktan yana olduğunu söyleyen Başkan Alper Taşdelen şu açıklamalarda bulundu: 

"Zafertepe, imar için, yapılaşma için son derece zor bir bölge... Yapılaşmaya uygun olmayan çok dik yamaçları var. İşte biz bu sorunu tam 18 milyar liralık kamulaştırma ile çözdük. Halkımızdan, hak sahibi Zafertepelilerden yapılaşmaya uygun olmayan arsalarını aldık. Belediyenin bu bölgede sahip olduğu alanlarla birlikte tüm kamulaştırdığımız arsaları yeniden düzenledik. Bina yapımına uygun zeminli, düz arazileri hak sahiplerine verdik. Yapılaşmaya uymayan, özellikle yamaçlardaki tüm arazileri ise yeşil alana, park alanına dönüştürdük. Hiçbir kar, rant amacı gütmeden imar planını tamamladık. Bu çalışma sosyal belediyeciliğin, halkçı belediyeciliğin en güzel örneğidir"
 
"KAPALI KAPILAR ARDINDA DEĞİL, HALKIN İÇİNDE"
İmar planı sayesinde bölgedeki yeşil alan ve park sayısını, eğitime ve ibadethanelere ayrılan alanları neredeyse iki katına yükseltileceğini dile getiren Başkan Taşdelen, "Biz imar planlarını kapalı kapıların ardında değil, halkın içinde halkla birlikte yaparız. O yüzden bugün tamamlanan planla birlikte yanınızdayım, Zafertepe'nin meydanında karşınızdayım. En kısa zamanda bölgenin kaderi tamamen değişecek. Zafertepe hak ettiği güzel günlere artık kavuşacak" açıklamasında bulundu. 

Planla birlikte yeni dönemde yapacağı çalışmaları halkla anlatan Taşdelen, bölgeye dev parklarla birlikte yeni bir kreş ve Çankaya Evi inşa edileceğini söyledi. Zafertepelilerin sorularına cevap veren Taşdelen, plan üzerinden düzenleyeceklerini kaydetti.

ARTVİNLİLERLE BULUŞTU
Zafertepe buluşması öncesi, Artvinliler Derneği'nin düzenlediği programda konuşan Başkan Taşdelen, son beş yılda hayata geçirdiği çalışmalarla yeni süreçte Çankaya'da yapacağı çalışmalardan bahsetti. Çankaya için 24 saat 365 gün çalışacaklarını belirten Taşdelen "Kalıcı eserleri hayata geçirdik. 7 yeni kreş, 14 Çankaya Evi, kültür merkezleri, öğrenci yurdu, yüzme havuzları, Çankaya Evleri, parklar olmak üzere halkın doğrudan yararlanabileceği eserler yaptık ve temellerini attık. İlk olarak bizim dönemimizde başlayan iftar çadırları ile halk nerede ise belediye orada olacak ilkesini hayata geçirdik. Yeni bir yönetim anlayışını hayata geçireceğimizi söylemiştik. Çankaya Belediyesi olarak iyi ki benim belediyem var, iyi ki Çankayalıyım diyebileceğiniz bir belediye oluşturmaya devam edeceğiz” diye konuştu. 

Dikmen'deki en eski sitelerden biri olan Doğankent Sitesi'nde halkla bir araya gelen Taşdelen, son beş yılda Dikmen bölgesinde yaptığı çalışmaları belirten Taşdelen, yeni dönemde planladığı önemli projeleri açıkladı. Ankara’nın önemli ihtiyaçları için projeler üretmeyi sürdüreceklerini söyledi.


Geri Dön