25 / 04 / 2024

Çankaya'nın 7.Caddesi'nde peyzaj çalışmaları yapılacak!

Çankaya'nın 7.Caddesi'nde peyzaj çalışmaları yapılacak!

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, selefi Bülent Tanık’ın 7. Cadde hayalini gerçekleştirmek için kolları sıvadı. Caddenin “içkili bölge” ilan edilmek istenmesi tartışmalara yol açmıştı.



Başkentin en işlek caddelerinden 7. Cadde, yaklaşık 7 yıl önce eski Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık tarafından araç trafiğine kapatılmak istenmişti. "İçkili bölge mi isteniyor" tartışmalarına yol açan girişimin ardından, 7. Cadde'nin kapatılması projesinin fikir babası Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, kamuoyunda gündem oluşturan konuyu bölge esnafı ve sakinlerine sormuştu. Anket sonucunda 7. Cadde ile bağlantılı 22 sokakta oturan vatandaşların büyük çoğunluğu kapatılmaya karşı çıkmıştı. esnafın nabzını ölçtü Tanık'ın halefi Alper Taşdelen, önceki gün 7. Cadde esnafını ziyaret ederek konuyu yeniden gündeme taşıdı. Konur, Karanfil, Selanik, Tunus, Çayyolu, Tunalı gibi şehrin farklı noktalarında işyerlerinin yoğun olduğu bölgelerde esnafla bir araya gelen Taşdelen'e 7. Cadde ziyaretinde CHP Çankaya İlçe Başkanı Selçuk Dereli ve Çankaya Belediyesi Meclis üyeleri de eşlik etti.


GÖKÇEK'İN TEPKİSİ NE OLACAK?

Bahçelievler esnafına, bölgenin araç trafiğine kapatılmasının olumlu etkileri olacağını söyleyen Belediye Başkanı Alper Taşdelen, "Dünyada yaya bölgelerinde bulunan işyerleri diğer bölgelere göre daha kazançlı noktalar oluyor. Aracıyla gelen insanın sizin kazancınıza katkısı oldukça sınırlı. Bahçelievler 7. Cadde'yi araç trafiğine kapatıp sağlam bir peyzaj çalışmasıyla hareketlendirebiliriz" dedi. Konuya yaklaşımı bilinen Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek'in 7. Cadde'nin yeniden gündeme getirilmesi karşısında vereceği tepki ise merakla bekleniyor.



Sabah Ankara


Geri Dön