24 / 04 / 2024

Cansel Turgut Yazıcı kimdir?

Cansel Turgut Yazıcı kimdir?

EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı kimdir? Emlakkulisi.com’da yazarlık da yapan Cansel Turgut Yazıcı inşaat sektörüne nasıl atıldı? İşte Cansel Turgut Yazıcı'nın biyografisi...



Cansel Turgut Yazıcı kimdir?

Cansel Turgut Yazıcı, 1971 Samsun doğumlu. lisansını Yıldız Teknik Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümünde yapan Cansel Turgut Yazıcı, bugün EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü ve kurucu ortağı.


Gayrimenkul yatırımı, gayrimenkul geliştirme, değerleme ve danışmanlık konusunda ülkemizin önde gelen yerli ve yabancı firmalarında 20 yıla yakın bir süredir çalışmakta olan Cansel Turgut Yazıcı,  yüksek lisansını Marmara Üniversitesi Bankacılık ve Sigortacılık Enstitüsü Sermaye Piyasaları ve Borsa Bölümünde yaptı.


İş hayatına Leasing Sektörü ile başlayan Yazıcı, McDonald’s Gayrimenkul Geliştirme Departmanında çalıştıktan sonra bir Alman şirketi olan Metro Asset Management Şirketinde Gayrimenkul ve Değerleme Müdürü olarak görev almıştır.

 

Kariyerine Türkiye Sınaî Kalkınma Bankasının bir iştiraki olan TSKB Gayrimenkul Değerleme Şirketinin Genel Müdürü olarak 5 yıl devam etmiştir.


2008 senesinden bu yana EVA Gayrimenkul Değerleme Danışmanlık adı ile ortağı olduğu lisanslı değerleme firması ile sektörde bulunan Yazıcı, şirketinde gayrimenkul ve makine parkı değerleme, geliştirme danışmanlığı, arsa en iyi kullanım ve fizibilite etütleri, inşaat ilerleme raporları gibi konularda finans kurumları ve özel sektöre kurumsal değerleme hizmetleri vermektedir.


Yazıcı ülkemizin ilk Sermaye Piyasası Kurulu Değerleme Lisanslı Uzmanlarından olup, aynı zamanda uluslararası bir değerleme ünvanı olan Royal Institute Chartered Surveyors, FRICS unvanına sahiptir. 


Cansel Turgut Yazıcı, “Gayrimenkulden Para Kazanmak” adlı kitabını Mayıs 2011’de yayınlamıştır. 




Cansel Turgut Yazıcı: İnşaat ile uzman ihtiyacı artıyor!
Cansel Turgut Yazıcı: Konutta nakit para ile iyi pazarlık yapılabilir!
Cansel Turgut Yazıcı: Yaz dönemi ile inşaat sektöründe satışlar yavaşlar!



Geri Dön