16 / 04 / 2024

Canyon Ranch ABD dışındaki ilk merkezi Türkiye’de açtı!

Canyon Ranch ABD dışındaki ilk merkezi Türkiye’de açtı!

Dünyanın önde gelen sağlıklı yaşam kuruluşlarından Canyon Ranch, Amerika dışındaki ilk merkezini Türkiye’de açtı.



Dünyanın önde gelen sağlıklı yaşam kuruluşlarından Canyon Ranch, Amerika dışındaki ilk merkezini Türkiye’de açtı. Milas bölgesindeki Canyon Ranch Wellness Resort at Kaplankaya, 1 Temmuz’dan itibaren misafirlerini ağırlamaya başladı. Canyon Ranch’e geçen sene CEO olarak atanan Susan Docherty Türkiye’de açılan merkezlerinin kendileri için çok büyük önem taşıdığını ifade etti.     

 

Capital Partners Kurucu Ortağı Burak Öymen, “Canyon Ranch Kaplankaya Türk turizminin çeşitliliği konusunda dünyaya oldukça önemli bir mesaj veriyor. Çok emek sarf ettik ve doğru yolda olduğumuza inanıyoruz” derken Capital Partners İcra Kurulu Başkanı Hasan Arat, “Bu yatırım, dünyada gelişmekte olan sağlıklı yaşam sektöründe Türkiye’nin iddialı olduğunu gösteriyor, bu işin öncüsü olmaktan memnunuz” değerlendirmesini yaptı.

 

Villalar da bulunuyor

 

Canyon Ranch Wellness Resort  at Kaplankaya; 10 bin metrekarelik özel spa, fitness ve sağlıklı yaşam merkezinde modern sağlıklı yaşam deneyimlerinin yanı sıra rehber eşliğinde yürüyüş, bisiklete binme, su sporları  gibi ç mekân ve açık hava aktivitelerine katılma, yüzme, modern fitness tesislerinde egzersiz yapma, spa, yerel ve doğal malzemeler kullanılarakhazırlanmış yemekleri tatma, ruh ve beden sağlığı üzerine seminer ve toplantılara katılma imkanları sunuyor. Deniz manzarasına sahip toplam 141 odalı merkezin 66 yamaç odası, 69 otel odası ve 6 otel suiti bulunuyor.  76 villalık Kaplankaya Canyon Ranch Living’de de eş zamanlı olarak yaşam başladı.


Vatan




Haber Para Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...



Dünyanın önde gelen sağlıklı yaşam kuruluşu Canyon Ranch, Amerika Birleşik Devletleri dışındaki ilk merkezini 250 milyon dolarlık bir yatırımla Türkiye'de açtı. Canyon Ranch Wellness Resort at Kaplankaya 1 Temmuz'dan itibaren misafirlerini ağırlamaya başladı. Böylece Amerika Birleşik Devletieri'nin Arizona ve Massachusets eyaletlerinde iki tam donanımlı sağlık merkezinden sonra dünyadaki üçüncü merkezi Kaplankaya'da açıldı. Bodrum ile Didim arasında konumlanan Kaplankaya dünyanın önde gelen sağlıklı yaşam oteli Canyon Ranch'i de içine alan dev bir kompleks. Tesis 5 milyon metrekare arazide yer alıyor.


Kaplankaya arazisi 2005 yılında, Kazakistan merkezli olarak 2001 yılında gayrimenkul geliştirici yatırım şirketi olarak kurulan Capital Partners, tarafından satın alınmıştı. İçinde yedi koyu bulunan arazinin yüzde 20'sini oluşturan Canyon Ranch'e, önümüzdeki yıllarda yeni otel ve gayrimenkul yatırımlarının yapılması planlanıyor. Tesis tümü deniz manzaralı toplam 141 odadan oluşuyor. "Leading Hotels of the World" üyesi merkezin 17'si Executive King kategorisi olmak üzere 66 Kaplankaya projesinin en büyük manevi destekçileri Rahmi Koç ve Muhtar Kent Capital Partners'ın İcra Kurulu Başkanı Hasan Araf ın şeref konuğu oldu Canyon Ranch Wellness Resort at Kaplankaya yamaç odası, 69 otel odası, altı otel süiti ve 10 bin metrekarelik spa, fitness ve sağlıklı yaşam alanı bulunuyor. İçinde Acıbadem Sağlık Grubu ile işletilen bir hastane de olan tesiste misafirler kişisel sağlık programlannı da deneyimleme imkanı buluyor. 


Projenin ilk etabında bulunan 76 villanın yüzde 80'i satılmış. Önümüzdeki yılda 100 milyon dolar daha harcanarak 74 villanın bulunduğu ikinci etaba başlanması planlanıyor. Proje 10 yıl sonra tamamlandığında 2 milyar dolan aşan bir büyüklüğe ulaşacak. 


15 yıldır Kazakistan ve Rusya'da yaptığı inşaat işleriyle büyüyen ve ilk kez Türkiye'de bir projeye soyunan Capital Partners'ın Kurucusu Burak Öymen, Canyon Ranch VVelIness Resort at Kaplankaya'nın tüm sezon boyunca yararlanılacak bir merkez olduğunu belirterek, "Burası Türk turizminin çeşitliliği konusunda oldukça önemli. Bu yatırımın, dünyada gelişmekte olan sağlıklı yaşam sektöründe Türkiye'nin iddialı olduğunu gösteriyor" dedi. 


Geçtiğimiz hafta Kaplankaya Canyon Ranch'in resmi açılışı dolayısıyla yapılan davette Koç Holding Yönetim Kurulu Şeref Başkanı Rahmi Koç ve bu projeden ev satın alan Coca-Cola Company Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su Muhtar Kent onuruna akşam yemeği verildi. 




Para


Geri Dön