25 / 04 / 2024

Çapa’da yerinde dönüşüm eylemi!

Çapa’da yerinde dönüşüm eylemi!

İstanbul Üniversitesi’nin Çapa’daki İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi önünde toplanan öğretim üyeleri, hastanenin bir an önce yerinde dönüşmesi için eylem yaptı.



İstanbul Üniversitesi’nin Çapa’daki İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi önünde bir araya gelen öğretim üyeleri, uzmanlar, asistanlar, öğrenciler ve sağlık çalışanları hastanenin bir an önce yerinde dönüştürülmesini talep etti.

İstanbul Tabip Odası Genel Sekreteri Dr. Osman Öztürk “Depremde can güvenliğimizin olmadığını, özellikle depremlerde sağlık hizmeti vermesi gereken kurumların bile aslında depreme hazır olmadığını gördük” dedi. İstanbul Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Pınar Saip ise “Sıva döküldü ve gerçekle yüzleştik. Onlarca yıldır riskli ve çok riskli binalarda eğitim vermişiz. Onlarca yıldır hem bizim hem öğrencilerimizin hem de hastalarımızın hayatı pamuk ipliğine bağlıymış” dedi.

Yeniden inşa sürecinin İstanbul Tıp ve Dişhekimliği fakültelerinin eğitim ve hizmet bütünlüğünü koruyarak hayata geçirilmesini istediklerini söyleyen Prof. Dr. Saip, “Depremde hasar gören fakülte binalarımız hızla ve yerinde yapılanmalı. Depremi fırsata çevirerek fakültemizi yerinden yurdundan uzaklaştırıp Hasdal’a taşıma girişiminden vazgeçilmeli” çağrısında bulundu.


Geri Dön