18 / 04 / 2024

Çapa Diş Hekimliği Fakültesi tahliye

Çapa Diş Hekimliği Fakültesi tahliye

İstanbul Üniversitesi’nin Çapa’daki İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi önünde toplanan öğretim üyeleri, hastanenin bir an önce yerinde dönüşmesi için eylem yaptı.

Çapa Diş Hekimliği Fakültesi tahliye edilecek!

İstanbul Valiliği, İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesinde bulunan 7 binanın, deprem ön hasar tespiti sonucunda, tahliyesine karar verildiğini açıkladı.

İÜ Rektörlüğü'nden 'Çapa Diş Hekimliği Fakültesi'nin tahliyesi' açıklaması!

İstanbul Üniversitesi Rektörlüğü, Diş Hekimliği Fakültesi'nin tahliyesine karar verilmesiyle ilgili açıklama yaptı.

Çapa Diş Hekimliği Fakültesi'nde taşınma gerginliği!

İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nin Çapa’da bulunan binasında meydana gelen derin çatlaklar nedeniyle taşınması karar verildi.

EFT uyanıkları Maliye kıskacına takıldı! 'Kira' ve 'Diğer' seçeneği incelemeye alındı!

Maliye, son senelerin en kapsamlı çalışması için düğmeye bastı. Kira gelirlerini masaya yatıran maliye şimdi de bütün kira ödemeleri ile "Diğer" olarak işaretlenip yapılan para transferlerini incelemeye aldı. 

Aile hekimleri mülk sahipleriyle karakolluk oluyor, kiralar denkleştirilemiyor!

2010'da ‘Aile Hekimliği Birimi’ uygulamasına geçilmesinin ardından pek çok merkez binası hizmet verebilmek için kamu ya da özel sektörden iş yeri kiraladı. Şimdi de fahiş kiralar sebebiyle mülk sahipleriyle davalık oluyorlar. CHP Osmaniye Milletvekili Asu Kaya, konuyu Meclis'e taşıdı. 

TTB'den kritik Hatay raporu: Bina yıkımları mevzuata ve bilimsel kriterlere uygun değil!

Türk Tabipleri Birliği (TTB) İşçi Sağlığı ve İşyeri Hekimliği Kolu’nun Hatay’a ilişkin açıkladığı raporda, bina yıkımı ve enkazın kaldırması gibi basamakların mevzuata ve bilimsel kriterlere uygun olmadığı belirtildi.

Sınıf geçme puanı, Türkçe için 70 diğer dersler için 50'ye yükseltildi

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliğinde yapılan değişiklikle, daha önce kırk beş olan sınıf geçme puanı Türkçe dersi için yetmişe, diğer dersler için elliye çıkarıldı. İşte detaylar...

AP Univercity yüzde 30 peşin 20 ay vadeyle satışa çıktı! Yeni proje!

AP Univercity, Şani İnşaat imzasıyla Kırıkkale Tıp Fakültesi ve Diş Hekimliği Fakültesi'nin sadece 30 metre ilerisinde yükseliyor. AP Univercity yüzde 30 peşin 20 ay vadeyle satışa çıktı! Yeni proje, işte ayrıntılar..

İŞKUR iş ilanlarını duyurdu

Kamu kuruluşları ve kamu kurumları, birden fazla farklı pozisyon için memur arayışlarına başladı. İş arayanlar için İŞKUR ve diğer iş ilanı platformları üzerinde yayınlanan ilanlar, ilkokul, lise, ön lisans ve lisans mezunlarına yönelik kariyer fırsatlarını sunuyor. İşte iş ilanlarının detayları...

Son dakika! Elektrikli araç şarj istasyonlarına iş yeri ruhsatı!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, müstakil elektrikli araç şarj istasyonları için iş yeri açma ve çalışma ruhsatı, diğer iş yerleri ve toplu yapılarda kurulacak olan istasyonlar için faaliyet izin belgesi düzenlenmesine ilişkin yönetmelik, Resmi Gazete'de yayımlandı ve yürürlüğe girdi.

Müze ve ören yerlerine giriş ücretlerine zam: Efes Antik Kenti 700 TL, Galata Kulesi 650 TL! İşte diğer giriş ücretleri

Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı müze ve ören yerlerinin giriş ücretlerine zam geldi. Zamlı listeye göre Efes Antik Kenti giriş ücreti 700 TL, Galata Kulesi için ise 650 TL olarak belirlendi. İşte diğer yerlerinin giriş ücretleri...

Fındıkta işçi yevmiyesi ve diğer ücretler belli oldu! 2023 işçi yevmiyesi ne kadar oldu?

Ordu Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Arslan Soydan, hasadı yaklaşan fındık ile ilgili işçi yevmiyesi ve diğer ücretleri duyurdu.

Coca Cola ve diğer içeceklerde fiyat artışı devam ediyor! Bakın ne kadar olmuş?

Gıda ürünlerine yapılan zam dalgası hız kesmiyor. Türkiye'nin en çok tüketilen içecek markalarından biri olan Coca Cola, yeni bir fiyat artışıyla gündeme geldi. Firma, 330 ml kutu kola fiyatında zam yaparak tüketicileri üzdü.

Sağlık Bakanı Koca açıkladı… İşte Çapa ve Cerrahpaşa hastanelerinin yeni adresleri!

Deprem riski taşıdıkları için taşınması kararı alınan Çapa Tıp Fakültesi Hastanesi ve Cerrahpaşa Hastanesinin yeni adreslerini Sağlık Bakanı Fahrettin Koca duyurdu. İki hastanenin taşınacağı yeni adresleri neresi olacak?

Annemden miras kalan evde oturuyorum kardeşlerim çıkarır m? Miras kalan ev için diğer mirasçı kira alabilir mi?

Annemden miras kalan evde oturuyorum kardeşlerim çıkarır m? Miras kalan ev için diğer mirasçı kira alabilir mi? soruları vatandaşların aklını kurcalayan sorulardan bazılarıdır. Şimdi bu soruların yanıtlarına göz atalım!

İzmir Tınaztepe Üniversitesi 56 öğretim üyesi alıyor! Son başvuru tarihi 20 Ocak 2023!

İzmir Tınaztepe Üniversitesi 56 öğretim üyesi alacağını duyurdu. Tıp Fakültesi, Diş Hekimliği, Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’na farklı branşlarda çok sayıda akademik personel alınacak.

Çapa Diş Hekimliği Fakültesi tahliye Haberi

Çapa Diş Hekimliği Fakültesi tahliye

İstanbul Üniversitesi’nin Çapa’daki İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi önünde bir araya gelen öğretim üyeleri, uzmanlar, asistanlar, öğrenciler ve sağlık çalışanları hastanenin bir an önce yerinde dönüştürülmesini talep etti.

İstanbul Tabip Odası Genel Sekreteri Dr. Osman Öztürk “Depremde can güvenliğimizin olmadığını, özellikle depremlerde sağlık hizmeti vermesi gereken kurumların bile aslında depreme hazır olmadığını gördük” dedi. İstanbul Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Pınar Saip ise “Sıva döküldü ve gerçekle yüzleştik. Onlarca yıldır riskli ve çok riskli binalarda eğitim vermişiz. Onlarca yıldır hem bizim hem öğrencilerimizin hem de hastalarımızın hayatı pamuk ipliğine bağlıymış” dedi.

Yeniden inşa sürecinin İstanbul Tıp ve Dişhekimliği fakültelerinin eğitim ve hizmet bütünlüğünü koruyarak hayata geçirilmesini istediklerini söyleyen Prof. Dr. Saip, “Depremde hasar gören fakülte binalarımız hızla ve yerinde yapılanmalı. Depremi fırsata çevirerek...