26 / 04 / 2024

İÜ Rektörlüğü'nden 'Çapa Diş Hekimliği Fakültesi'nin tahliyesi' açıklaması!

İÜ Rektörlüğü'nden 'Çapa Diş Hekimliği Fakültesi'nin tahliyesi' açıklaması!

İstanbul Üniversitesi Rektörlüğü, Diş Hekimliği Fakültesi'nin tahliyesine karar verilmesiyle ilgili açıklama yaptı.



İstanbul Üniversitesi (İÜ) Rektörlüğü, geçtiğimiz günlerde meydana gelen 5.8 büyüklüğündeki deprem sonrasında İÜ Diş Hekimliği Fakültesinin binalarının tahliyesi sonrasında eğitim ve öğretim faaliyetlerinin aksamadan sürmesi amacıyla üniversitenin tüm imkanlarının sonuna kadar kullanılacağını, gerekli planlamalar yapılarak hiçbir aksamaya meydan verilmeyeceğini açıkladı.

İÜ Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından Çapa yerleşkesiyle ilgili yapılan açıklamada, deprem sonrası üniversite yönetiminin eğitim ve öğretim binalarının güvenliği ve depremden hangi oranlarda etkilendikleriyle ilgili uzmanların nezaretinde geniş çaplı teknik çalışmalara başlandığı ifade edildi.

Açıklamada, bu bilimsel çalışmalar sonucunda üniversitenin yapı işleri ve teknik daire başkanlığıyla beraber Çevre ve Şehircilik Bakanlığından ilgili uzmanların da görev aldığı kaydedildi. Çalışmaların sonucunda Çapa yerleşkesinde bulunan Diş Hekimliği Fakültesi binalarında hem deprem hem de fiziksel şartlardan kaynaklı önemli yapısal hasar bulunduğu belirlenerek binaların tahliyesine karar verildiği kaydedildi.

Uzmanların, Hulusi Behçet Kütüphanesi binasıyla ilgili yapım yılı, malzeme kalitesi ve kullanım için dikkate alınıp yapılması planlanan performans analizleri sonucunda karar verilmesi gerektiği belirtilen açıklamada, Valilik makamının da bu konuda gerekli değerlendirmeleri yapıp son kararın rektörlük tarafından alınmasını uygun bulduğu açıklandı.

Açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"İstanbul Tıp Fakültesi Temel Bilimler Bölümü binasında Bakanlık teknik ekiplerinin incelemeleri sonucunda deprem kaynaklı bir hasara rastlanılmamış olduğu belirtilmekle birlikte, İstanbul Valiliği binada sunulan eğitim ve sağlık hizmetlerinin devamına ilişkin kararın üniversitemiz rektörlüğünce verilmesi gerektiğini beyan etmiştir. Bu gelişmeler üzerine rektörlüğümüz yönetimi ve ilgili fakültelerin yöneticileri durum değerlendirmesi yaparak, mensuplarımızın, öğrencilerimizin ve hastalarımızın emniyeti ve güvenliği için Hulusi Behçet Kütüphanesi binası ile Tıp Fakültesi Temel Bilimler Bölümü binasında gerekli tedbirleri vakit kaybetmeksizin almayı uygun bulmuştur. Alınan tedbirler ve bundan sonra uygulanacak yol haritası hem öğrencilerimiz hem de mensuplarımızla paylaşılmıştır. Buna göre, Üniversitemizin Çapa yerleşkesinde eğitim ve öğretim faaliyetlerinin aksamadan devam etmesi için üniversitemizin imkanları sonuna kadar kullanılacak, gerekli planlamalar yapılarak hiçbir aksamaya meydan verilmeyecektir."

Çapa Diş Hekimliği Fakültesi tahliye edilecek!


Geri Dön