28 / 03 / 2024

İÜ Diş Hekimliği Fakültesi’nde çatlak bina eylemi beşinci gününde!

İÜ Diş Hekimliği Fakültesi’nde çatlak bina eylemi beşinci gününde!

Deprem nedeniyle binası çatlayan İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nde öğrenciler tarafından başlatılan binaya girmeme eylemi beşinci gününde de devam etti.



Perşembe günü oluşan 5.8’lik deprem sonrasında İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi binasında derin çatlaklar meydana geldi. Binada korozyona uğramış kolonların sıvaları döküldü. 

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere öğrencilerin iddialarına göre, çatlaklar alçıyla kapatılmak ve üzerleri boyanmak istendi. Öğrenciler aynı gün binaya girmemeye karar verdi. Diş Hekimliği Fakültesi önünde cuma günü tüm öğrencilerin katılımıyla oturma eylemi yapıldı, hastalara bakılmadı. Öğrenciler, “Mezar taşı değil diploma istiyoruz”, “Tabutta çalışmak, ders yapmak istemiyoruz” yazılı dövizler taşıdı.

GÜÇLENDİRME YAPILACAK

Öğrenciler dün yine okula girmedi. Dekanlık bina içerisinde güçlendirme yapılacağını, geçici olarak taşınacak bina aradıklarını öğrencilere açıkladı. Ancak öğrenciler köklü bir üniversiteden bilim heyeti incelemelerde bulunmadan derslere girmeyeceklerini, hasta bakmayacaklarını söyledi. Can güvenlikleri olmadığını, bu nedenle binaya giremediklerini savunan öğrenciler dilekçelerini de dekanlığa verdiler. Öğrencilerin okul önündeki protestosuna hastalar da destekledi. Öğrenciler “#AcilEylemPlanıNerede”, “#çapabağırıyor”, “#çapayıkılıyor” etiketleri ile attıkları sosyal medya paylaşımlarında okullarının hasarlı olduğunu yayınladı.


Geri Dön