28 / 03 / 2024

Çapa Diş Hekimliği Fakültesi'nde taşınma gerginliği!

Çapa Diş Hekimliği Fakültesi'nde taşınma gerginliği!

İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nin Çapa’da bulunan binasında meydana gelen derin çatlaklar nedeniyle taşınması karar verildi.



Çapa'da bulunan İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi tahliye ediliyor. Hürriyet Gazetesi'nden Eyüp Serbest'in haberine göre; fakülte Beyazıt’taki Fen Fakültesi’nin Biyoloji Bölümü’nün olduğu binaya taşınacak. Taşınma sürecinde teorik dersler İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin dersliklerinde, pratik klinik dersler ise başka üniversitelerin diş hekimliği fakültelerinde işlenecek. 

Deprem sonucunda zarar gören Avcılar yerleşkesindeki binaları gezen İstanbul Üniversitesi Rektörü Mahmut Ak, bir öğrencinin ‘Birçok arkadaşımız okula girmek istemiyor. Ne yapacağız?’ demesi üzerine “Şu anki sorunumuz aslında büyük bir sorun. Bu yerleşke içinde güvenli olmayan binalardan biri de benim rektörlük ofisim, rektörlük çalışanları” ifadelerini kullandı.

‘GÖZLE GÖRÜLÜR SIKINTILAR VAR’

Beraberinde inşaat mühendisliği fakültesi öğretim üyeleriyle buluşup binaları dolaşan Rektör Ak, daha sonra öğretim görevlileri ve öğrencilerle birlikte toplantı gerçekleştirdi ve sorulara cevap verdi. Üniversitenin sadece Avcılar’da bulunan yerleşkesinde değil birçok yerleşkesinde sıkıntılar ve şüpheleri olduğunu söyleyen Mahmut Ak şu açıklamalarda bulundu: “Şu anda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın ekipleri incelemelerini yapıyorlar. Az önce ben Veteriner fakültemizi gezdim. Gözle görülür sıkıntılar var. Bu noktada gereken hamleyi yapacağız ama öncelikle planlamasını yapmamız lazım. Bu yerleşkede 20 bin öğrenci var. Yaklaşık bir saat önce Çevre Bakanı özellikle Avcılar yerleşkesiyle ilgili olarak bir planlamadan bahsetti. Şu anda yeni bir yapı yapmak zaman alan bir girişim. Buradaki eğitim aksatmayacak bir çözüm üzerinde şu an çalışıyoruz.''

‘NEREDE KALACAĞIZ?”

Mahmut Ak, bir öğrencinin ‘Bekleme sürecinde nerede kalacağız? Nerede öğrenim göreceğiz” sorusu üzerine, “Bu soruların net yanıtını ben de bilmiyorum. 1999 depreminden sonra bu yerleşke içindeki bazı binalar güçlendirilmiş. Ama bu binaların miadını doldurmak üzere olduğu hepinizin de aşikar olduğu bir konu. Süreç konusunda net bir süre veremeyeceğim. Direkt üniversite yönetimiyle ilgili değil bu süreç” diye yanıt verdi. Yurtlarla ilgili bir soruya ise Rektör Ak, “Burada yurtları boşaltalım demek çok kolay. 700 kişiyi kapının önüne koymuş oluruz. Onlara bir yer bulamadan çok zor bir karar. Biz de bu noktada tereddüt içindeyiz” dedi.

Çapa Diş Hekimliği Fakültesi tahliye edilecek!


Geri Dön