28 / 03 / 2024

Çapa Diş Hekimliği Fakültesi tahliye edilecek!

Çapa Diş Hekimliği Fakültesi tahliye edilecek!

İstanbul Valiliği, İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesinde bulunan 7 binanın, deprem ön hasar tespiti sonucunda, tahliyesine karar verildiğini açıkladı.



İstanbul Valiliği tarafından İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi ve Diş Hekimliği Fakültesi ile İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi yerleşkelerinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı teknik ekiplerince gerçekleşen çalışmaların neticesini kamuoyu ile paylaştı.

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; açıklamada, İstanbul Tıp Fakültesi Çapa Yerleşkesi’nde yer alan binalarda yapılan deprem ön hasar tespitleri sonucunda; İç Hastalıkları Poliklinikleri binası, Cerrahi Tıp Bilimleri binası, Dekanlık binası ve Temel Tıp Bilimleri Bölümü binasında deprem kaynaklı yapısal bir hasar oluşmadığını ifade edilirken, Ord. Prof. Dr. Hulusi Behçet Kütüphanesi binasının durumuna; yapım yılı, malzeme kalitesi ve kullanım amacı dikkate alınarak yapılacak performans analizlerinden sonra karar verileceği belirtildi.

Çapa Yerleşkesi'nde bulunan Diş Hekimliği Fakültesi binasında ise hasar tespit edildiği ifade edilirken "7 adet binada yapılan deprem ön hasar tespiti incelemesi neticesinde; binaların genel olarak bodrum katlarında kullanılan betonun deniz kumundan imal edildiği, beton kalitesinin düşük olduğu tespit edilmiştir. Bunun yanında çok sayıda kolonun rutubete bağlı olarak korozyona uğradığı, beton dökülmelerinin oluştuğu, kolonlarda hem deprem hem de fiziki şartlardan kaynaklı önemli yapısal hasar bulunduğu tespit edilmiş ve binaların tahliyesine karar verilmiştir" açıklaması yapıldı.

İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi binalarında gerçekleşen incelemeler sonucunda ise Çocuk Acil binasının az hasarlı olduğunun tespit edildiği, diğer 13 binada ise yapısal bir hasar olmadığı açıklandı.

Açıklamada şu ifadeler kullanıldı: "İstanbul Üniversitesi Kardiyoloji Enstitüsü (Haseki) Mikrobiyoloji Laboratuvarı, Sağlık Bilimleri Fakültesi (Bakırköy) binaları, Veteriner Fakültesi (Avcılar) binasının az hasarlı olduğu tespit edilmiştir. Binaların yapım yılı ve kullanım amacı dikkate alınarak yapılacak performans analizleri neticesine göre hareket edilmesi gerektiği bildirilmiştir. Yapılan çalışmalarda hasar tespit durumuna göre binalarda sunulan eğitim ve sağlık hizmetlerinin devamına ilişkin karar, her iki üniversitemizin rektörlüklerince verilecektir."

Çapa Diş Hekimliği Fakültesi tahliye edilecek!

 

İÜ Rektörlüğü'nden 'Çapa Diş Hekimliği Fakültesi'nin tahliyesi' açıklaması!

 

 


Geri Dön