26 / 04 / 2024

Capatect ile doğalgazda 2 milyar metreküp tasarruf!

 Capatect ile doğalgazda 2 milyar metreküp tasarruf!

Son 10 yılda 83 milyon metrekare yalıtım uygulaması yapan Capatect, yalıtım yaptığı binalarda yüzde 50 daha az enerji tüketilmesini sağlayarak, 2 milyar metreküp doğalgaz tasarruf ettirdi.



Son 10 yılda 83 milyon metrekare yalıtım uygulaması yapan Capatect, yalıtım yaptığı binalarda yüzde 50 daha az enerji tüketilmesini sağlayarak, 2 milyar metreküp doğalgaz tasarruf ettirdi. Fiili Boya Yalıtım Capatect, 'Enerji Tasarrufu Haftası' dolayısıyla, enerji verimliliği konusunda bilinçlendirme politikasını devam ettiriyor. Şirket, evlerde ısınma için harcanan enerjinin yüzde 50 oranında azaltabileceğine  dikkat çekiyor. 


Fiili Boya Yalıtım Grubu Genel Müdür Yardımcısı Gülay Dindoruk, ısı yalıtımından kişi başına 280 TL tasarrufla, 4 kişilik bir ailenin yıllık 1120 TL tasarruf ettiğini ve bu miktarın ailenin yıllık pazar masrafının yansına tekabül ettiğini söyledi. Türkiye'nin 2023 ve 2050 vizyonlarında, yalıtım sektörünün rolüne dikkat çeken Dindoruk, "Son tüketicilerin yalıtım ve kentsel dönüşüm projesi konularında yeterince bilinçlenmesiyle birlikte sektörümüz büyük gelişme kaydediyor. Enerji verimliliğini artırmak en önemli hedefimizdir" dedi. 


Enerjinin yüzde 725'i ısınmada kullanılıyor

- Türkiye'de enerjinin yüzde 37.2'si binalarda, yüzde 22'si sanayide ve yüzde 20'si ulaşımda harcanıyor. 

- Binalarda tüketilen enerjiden en büyük payı ısıtma alıyor. 

- Konutlarda tüketilen toplam enerjinin yaklaşık yüzde 75'inden fazlası ısıtma ve soğutma için tüketiliyor. Bu yüzden 'ısı yalıtımı' eneıji tasarrufu için en önemli araçlardan birisi olarak karşımıza çıkıyor. 

 - Bunu yüzde 14 ile su ısıtma, yüzde 14 ile elektrikli ev aletleri ve aydınlatma ve yüzde 4 ile yemek pişirme takip ediyor. 


Isı yalıtımının faydaları 

- Isı yalıtımına harcanan para, sağladığı eneıji tasarrufu ile kendisi 3-5 yıl gibi kısa bir sürede amorti eder. 

- Isı yalıtımı ile evlerde ısınma için harcanan enerjiyi yüzde 50 oranında azaltabiliriz. 

- Isı yalıtımlı binalarda daha küçük kapasiteli kombi ve daha küçük radyatörler kullanılabilir. Bu yüzden ısı yalıtımına harcadığınız para, ısıtma tesisatına harcayacağınız paradan da tasarruf edilmesini sağlar. 

- Isı yalıtımı ile bir konut yılda ortalama 750 TL tasarruf eder. Bu da bir konutun yıllık ortalama pazar masrafına denk gelir. 

- Betondaki demirlerin paslanmasını engelleyerek, depreme karşı dayanıklılığı artırır. 


Miliyet 


Geri Dön