24 / 04 / 2024

CarrefourSA Bahçelievler AVM açılıyor!

CarrefourSA Bahçelievler AVM açılıyor!

Vicaire, Ağustos ayında Carrefoursa Bahçelievler AVM'nin kapılarını tüketiciye açacaklarını ve mağazanın, 105 milyon lira yatırım yapılarak Carrefoursa'nın Türkiye'ye kazandırdığı 12. alışveriş merkezi olduğunu söyledi



Bahçelievler AVM'nin 58 bin metrekare kapalı alan ile yaklaşık 500 kişiye istihdam yaratacağını, 8 bin metrekare net satış alanından oluşan Carrefoursa hipermarketin ise sadece mağazada yaklaşık 200 kişiye istihdam sağlayacağını kaydeden Vicaire, AVM inşaatı sırasındaki zemin hareketi sebebiyle kısmen hasar gören İstanbul Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi'ne 2 bin 416 metrekare alanda yeni hastane binaları tamamlandığını, İl Sağlık Müdürlüğü'ne tesliminin yapıldığını, ayrıca yeni bir hastahane bloku yapılması amacıyla 5 milyon liralık daha bütçe ayrıldığını, yetkililere bağış önerisinde bulunduklarını bildirdi. Arsanın daha önce Hazineye ait olduğunu hatırlatan Vicaire, "Oraya girişimizle beraber arsa kıymet kazandı ve daha sonra biz o arsada belediyeye 6 adet bina yaptık' dedi. "Arsayı 6 bina karşılığında mı almış oldunuz?' sorusuna Vicaire, "Evet' dedi.

Krizi iç tüketim artışı bitirir

Guillaume Vicaire, 2001'e göre süpermarketlerin çok daha yaygın açılmaya başladığını, Türkiye'nin çok dinamik bir ülke olduğunu düşündüğünü belirterek, şöyle devam etti: 'Türkiye'de iç tüketimin, iç talebin arttığı noktada ekonomik krizin ortadan kalkacağını, iç talebin artmasının ekonomik krizin kalkmasında en önemli etken olacağını düşünüyorum. Krizden etkilenen diğer ülkelerin aksine, Türkiye'de iç talep ve iç tüketim o kadar canlı ki, bu, krizden çıkmak için ciddi bir şekilde bir etken oluyor. Türkiye, krizin etkisinden çabuk kurtulacak" dedi.

Hastaneyi çökerten AVM, felçli hastaları kurtaracak parayı çok buldu  
Bahçelievler'e AVM inşa ederken Marmara'nın en büyük fizik tedavi merkezinin zemininin kaymasına sebep olmasının ardından, Sağlık İl Müdürlüğü'nün 20 milyon TL olarak tespit ettiği masrafa Carrefoursa 5 milyon TL vermek istiyor
 
İstanbul Fizik Tedavi Rehabilitasyon ve Araştırma Hastanesi'nin zemini, yanında yapılan Carrefoursa inşaatı yüzünden kaydı. Bahçelievler'deki hastane, zemin kaymasından dolayı önce 130 yataklı A blokunu kaybetti. Böylece, toplam 265 yatağı ile Türkiye'nin alanındaki en büyük hastanesi iken kapasitesi yarı yarıya düştü. Ayrıca Türkiye'deki devlet hastaneleri içinde tek spastik özürlü çocuklar ve felçli hastalar rehabilitasyon havuzu da işlevsiz hale geldi. Hastane, felçli hastalarına randevuları 6 ay ya da bir yıl sonraya vermek zorunda kalmaya başladı. Zemin kayması devam edince bu defa B blokta da büyük hasar meydana geldi. Yaklaşık üç yıldır birçok bölümü çalışamayan hastanenin toplam zararı 20 milyon TL olarak açıklandı. Carrefoursa'dan, zararı ödemesi istendi. Fakat Bahçelievler'deki inşaatını 105 milyon TL'ye gerçekleştiren firma, sadece 5 milyon TL yardım yapabileceğini açıkladı. Bunu kabul etmeyen Sağlık Müdürlüğü, açtığı davadan sonuç bekliyor.

Tartışmalı konuyla ilgili geçen hafta İstanbul Sağlık Müdürlüğü ile Carrefoursa yetkilileri arasında bir görüşme gerçekleşti. Amaç, ortak bir rakamda anlaşıp devam eden davaya son vermekti. Ancak yapılan görüşmelerden sonuç çıkmadı. Sağlık İl Müdürlüğü, binalardaki hasarı gidermek üzere önerilen 5 milyon TL'yi yetersiz bularak, son üç yılın işletme zararı ile toplam 15 bin metrekare tutan her iki blokun yeniden yapılmasını ve kayan zeminin iyileştirilmesini talep etti. Bunun maliyetini de 20 milyon TL olarak açıkladı.

Öte yandan firmaya geçen yıl müdürlük, 'çökerttiğiniz binalar için bize yeni bir yer bulun' isteğinde bulunmuş. Bunun üzerine firma, hastane bahçesine 2 bin 456 metrekarelik alanı kaplayan bir prefabrik inşa edeceği sözünü vermişti. Normalde üç ayda bitebilecek yapı, yaklaşık bir yılda tamamlanabildi. Geçici süreliğine bahçeye kurulan prefabriklerin hastanecilik açısından 39 eksiği bulunduğu için yetkililer burada hizmet vermenin çok zor olacağına dikkat çekiyor.

Carrefoursa Genel Müdürü Guillaume Vicaire, önümüzdeki ay açacakları mağazalarının 105 milyon lira yatırımla gerçekleştiğini belirtiyor. Geçici yapılan prefabrikleri hastane binası olarak tanımlayan Müdür Vicaire, alışveriş merkezi inşaatı sırasındaki zemin hareketi sebebiyle kısmen hasar gören hastanenin, 2 bin 416 metrekare alanda yapılan yeni hastane binalarının tamamlandığını ifade etti. Vicaire, İl Sağlık Müdürlüğü'ne bunların tesliminin yapıldığını, ayrıca yeni bir hastane bloku yapılması amacıyla 5 milyon liralık daha bütçe ayrıldığını ve yetkililere bağış önerisinde bulunduklarını ifade ediyor.
Çağlar AVCI/Zaman


Geri Dön