25 / 04 / 2024

Carrefoursa,Kiler ve Alkaş Marmaris'te MiaMai otelini açtı!

Carrefoursa,Kiler ve Alkaş Marmaris'te MiaMai otelini açtı!

Ünlü CEO’lar emeklilikte keyif sürmek için Bozburun’da arazi ararken otel sahibi oldular. Carrefoursa Genel Müdürü Mehmet Nane, Kiler CEO’su Nihat Özdemir ve Alkaş’ın patronu Avi Alkaş’ın artık bir butik oteli var...



Perakende sektörünün yakından tanıdığı üç isim; Carrefoursa Genel Müdürü Nane, Kiler Marketlerinin CEO'su Nihat Özdemir ve Alkaş Danışmanlık’ın patronu Avi Alkaş, yanlarına farklı sektörlerden iki ortak daha alarak, turizm sektörüne hızlı bir giriş yaptı. Ortaklar, Bozburun Turizm AŞ. isimli bir şirket kurarak, Marmaris Bozburun’da 14 odalı bir butik otel açan ortaklar, 9 milyon TL yatırımla açtıkları oteli sezon boyunca maksimum 400-450 kişi ağırlayacak bir kulüp olarak görüyor. 


AMAÇ PARA KAZANMAK DEĞİL


Bu yatırımla amaçlarının para kazanmak olmadığını vurgulayan Mehmet Nane, emeklilik hayalinden butik otel sahibi olmaya giden hikayeyi şöyle anlatıyor: "Biz her yıl mavi tura çıkar, Türkiye’de koyları dolaşırız. Bundan 5-6 yıl önce Nihat Bey’le birlikte emekliliğimizde yerleşmek üzere Marmaris Bozburun’da yer almaya karar verdik. Ve aramaya başladık. Karadan ulaşımı olmayan, sadece denizyoluyla gidilebilen, 2 bin 600 metrekarelik bir yer bulduk. İçinde bir ev, iki de bungalov vardı. Burayı almak, öyle tahmin ettiğimiz gibi kolay olmadı, pazarlıklar tam üç yıl sürdü. 


BİR AĞAÇ DALI BİLE KESMEDİK


Sonunda peşinatı verip, arsayı aldık. Zaman içinde emeklilik fikrimiz, butik otel niyetine dönüştü. Ama yatırıma hemen başlayamadık. Bu süreçte eski dostumuz Avi Alkaş da yanına iki ortak alarak, projeye dahil oldu. Böylece Avi Alkaş, Nesim de Eskinazis, Loni Hananel’le birlikte 5 ortaklı bir yapı olduk ve 2014’te yatırıma başladık. Burası bölgenin en yeşil bölgesi. Biz de yatırımı yaparken bir ağaç dalı bile kesmedik. Çok daha fazla oda yapabilirdik, yapmadık. Bu yıl 29 Mayıs itibarıyla da oteli açtık. Amacımız buraya gelenlerin, bizim aldığımız keyfi almasını sağlamak." 


Türkbükü'nün 15 yıl önceki hali


Ortaklardan Avi Alkaş, Bozburun’u Türkbükü’nün 15 yıl önceki haline benzetiyor. Ortaklar, sadece 7 otelin olduğu Bozburun Adatepe Bölgesi’nin, Türkbükü’ne benzer bir dönüşüm geçirmemesi için de çalışmayı planlıyor. Dernekçi yönüyle bilinen Mehmet Nane, bölgede Bozburun’u Koruma Derneği’ni kurmak için çalışmalara başlamış bile. Mavi Tur’a çıkan teknelerin koya sintine bıraktığına şahit olduklarını anlatan Nane, derneğin en önemli gündem maddesinin bu olacağına dikkat çekiyor. 


Çeşme, Ayvalık neden olmasın… 


14 odalı Mia Mai’nin, 49 metrelik bir sahili var. OTELE kara yoluyla ulaşım yok. Bozburun merkezi’nden tekneyle geçiliyor. ODA fiyatları 350-800 euro arasında. Fiyata sabah kahvaltısı ve akşam yemeği de dahil. DÜĞÜN ya da şirket organizasyonları yapılabiliyor. Doluluk oranı yüzde 30. ORTAKLAR otel işini sevmiş, "Çeşme, Ayvalık, Datça gibi yerlere de birer 'Miamai' düşünebiliriz" diyorlar. 


Akşam


Geri Dön