25 / 04 / 2024

Çarşamba'daki dönüşüm çalışmaları Türkiye'ye örnek oluyor!

Çarşamba'daki dönüşüm çalışmaları Türkiye'ye örnek oluyor!

Samsun’un Çarşamba ilçesindeki kentsel dönüşüm çalışmaları hız kesmeden devam ediyor.  



Samsun’un Çarşamba ilçesinde başlatılan kentsel dönüşüm çalışmaları son sürat devam ediyor.

Samsun gazetesinde yer alan habere göre, Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, “Kimseyi evinden, işyerinden çıkarmadan 40 milyonluk bütçesiyle başladığımız kentsel dönüşüm çalışmaları Türkiye’ye örnek oluyor.” dedi.  Samsun’un Çarşamba İlçesi’nde Doğuyaka Bölgesi’nde Hasbahçe, Bafracalı, Helvacalı ve Orta Mahalle sınırları içerisinde 3 bölgeyi kapsayan Kentsel Dönüşüm Çalışmaları 275 dönümlük alanda devam ediyor. Yoğun şehirleşme baskısı sebebiyle imara aykırı çarpık yapılaşmanın olduğu alanlar yenileniyor. Projeyle birlikte Çarşamba; yeni konutlar, otoparklar, ticari alanları, sosyal alanlar, cami, sağlık merkezi ve eğitim alanları kazanıyor. "dedi.


 “HAK SAHİPLERİ, YENİ KONUTLARINA KAVUŞUYOR” 

Hak sahiplerini, tamamlanan yeni konutlarına taşıdıkça kentsel dönüşüme devam edeceklerini söyleyen Belediye Başkanı Dündar, “Her vesileyle Cumhurbaşkanımızın da dillendirdiği bir kavram olan gönül belediyeciliği diye de ifade edilen bir belediyecilik tarzı ile çalışıyoruz. Tamamen anlaşmaya dayalı olarak, kalp kırmadan gönül kırmadan incitmeden bu işleri yapıyoruz. Önce hak sahipleriyle anlaşarak, onları mağdur etmeden ilerliyoruz. Yapılış tarzı itibariyle belediyemizin hak sahipleriyle daire karşılığı ya da arsalarını satın almak suretiyle anlaştığı, tamamen rızaya dayalı örnek bir modelle çalışıyoruz. Kimseyi evinden, işyerinden ayırmadan, tamamen rızaya dayalı bir anlayışla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Şuanda 8 blokta devam eden inşaatları bu yılsonuna kadar tamamlıyoruz. Sonra da hak sahiplerini bir taraftan da o bölgelere taşıyarak yeni alanlarda kentsel dönüşüm çalışmalarına devam edeceğiz." diye konuştu.

“KENTSEL DÖNÜŞÜM BELEDİYE BÜTÇESİYLE YAPILIYOR” 

Çarşamba’daki kentsel dönüşümün uygulanış şekli olarak örnek bir çalışma olduğunu dile getiren Başkan Dündar, “40 Milyon TL ye yaklaşan bir Kentsel Dönüşüm uygulamasına başladık. Belediyemiz tarafından borçlanmadan kredi kullanmadan yapılan konutlar, kentsel dönüşümün ruhuna ve amacına uygun olarak, hak sahiplerine teslim edilecek. Yaklaşık 8 milyon TL’lik gayrimenkul alımı yaptığımız kentsel dönüşüm alanında 600 e yakın hak sahibiyle de daire karşılığında anlaştık. Bir ilçe belediyesi olarak Türkiye çapında örnek büyüklükte bir kentsel dönüşüm çalışmasını başarıyla yürütüyoruz." diye konuştu.


Geri Dön