28 / 03 / 2024

Çatalca Manisa Bayırı'nda mağdur vatandaşlara KİPTAŞ'tan 60 konut!

Çatalca Manisa Bayırı'nda mağdur vatandaşlara KİPTAŞ'tan 60 konut!

İBB'nin Manisa Bayırı'nda mağdur olan vatandaşlara verilmek üzere KİPTAŞ'tan 60 adet daire satın almasıyla ilgili karar oybirliğiyle geçti.



İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi'nden Çatalca Manisa Bayırı olarak bilinen bölgede kalan aileleri ilgilendiren bir karar geçti. KİPTAŞ inşaat alanında kaldığı gerekçesiyle tahliye edilen vatandaşların konut sorununa çözüm bulmak adına İBB KİPTAŞ'tan 60 adet daire satın alacak. Ancak meclis kararında bu dairelerin mağdur vatandaşlara tahsis edilip edilmeyeceği ile ilgili net bir ifade olmaması kafalarda soru işareti yarattı.


Vatandaşlar eylem yapmıştı

Geçtiğimiz Ağustos ayında gazetemizde yaptığımız haberle gündeme getirdiğimiz vatandaşlar atalarının 100 yıl önce buraya yerleştiğini belirterek, “Bizim hiçbir can güvenliğimiz kalmadı. Binaların bazılarının temeli evlerimizin hemen dibine atıldı. Koca koca vinçleri hemen yanımıza kurdular. Bu vinçlerden biri devrilirse burada gidecek canların hesabını kim verecek” diyerek seslerini duyurmaya çalışmıştı.


60 adet daire alınacak

Manisa Bayırı'nda bulunan ailelerin sorunları İBB Belediyesi'ne taşıyan CHP Çatalca Belediye meclis üyelerinin girişimleriyle ve AK Partili üyelerin de desteğiyle soruna çözüm bulmaya çalışıldı. Bu çerçevede 'Çatalca Konutları Projesi kapsamında çalışmalara engel olan gecekonduların tahliye edilmesi için İBB Mesken Müdürlüğü tarafından işlemlere devam edildiği ve bu bağlamda tahliye edilecek gecekondu sahiplerine verilmesi planlanan 60 adet dairenin Başkanlığa devriyle ilgili işlemlere başlanması istenen' komisyon raporu dün İBB Meclisi'nden oybirliği ile geçti. Ancak raporda net bir ifade olmaması kafalarda soru işareti yarattı.


Raporda netlik yok

Konuyla ilgili görüşlerini aldığımız Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, bu kararın mağdur olan vatandaşlar için müjde niteliğinde olamayacağını belirtti. Kara, “60 aile bu olaydan dolayı mağdur oluyor. Evleri boşaltılıyor. Karara göre Büyükşehir Belediyesi 60 tane konutu satın alıyor. Ancak bu konutları bu vatandaşlara nasıl vereceği belli değil. Bu kararla 'belediye vatandaşlara bu evleri verecek' diye anlaşılmasın. Tabi ki bizim gönlümüz, talebimiz bu vatandaşların mağdur olmaması. Çünkü İBB için 2 bin 500 konut yaptığı bir alanda 60 vatandaşı üzmenin bir anlamı yok. Çatalca Belediyesi için 60 konutu yapıp bilabedel vermek belki mümkün değildir ama İBB için konu bile olmaz. İnsanların tapuları olmayabilir ama yıllar önce gelmişler ve buraya yerleşmişler. Bizim Topbaş'tan talebimiz konutların ücretsiz olarak verilmesi. Kararda netlik yok, 'verilmesi planlanan' diye bir kelime geçiyor” ifadesini kullandı.


Gazetem İstanbul


Geri Dön