26 / 04 / 2024

Çatalca'da icradan 3.5 milyon TL'ye satılık arsa!

Çatalca'da icradan 3.5 milyon TL'ye satılık arsa!

İstanbul İli Çatalca İlçesi'nde bulunan arsa Bakırköy 1.İcra Dairesi tarafından 16 Kasım 2015 günü saat 11:30 ile 11:40 arası açık artırma usulüyle ihale edilecek.



İstanbul Çatalca'da yer alan arsa 3 milyon 562 bin TL bedelle Bakırköy 1. İcra Dairesi tarafınca satışa çıkacak.


Özellikleri : İstanbul İl, Çatalca İlçe, Muratbey Mahallesi, Karatoprak Caddesi, 3 pafta (F21D16A) 281 Parsel sayılı,20.359,00 m2 yüzölçümlü tarla vasfında kayıtlı taşınmazın tamamıdır. Mezkur taşınmaz; TEM istanbul-Edirne (Avrupa) Otoyolu Çatlaca bağlantısı gişelerinden çıkınca Büyükçekmece-Çatalca yolu kavşağından itibaren Çatalca istikametinde takribi 1200'cü metrede, Büyükçekmece, Çatalca yolunun solunda, 292 parsel ile 1901 parsel üzerindeki Delta Ofis Mobilya fabrikası ve Sosyal Tesisleri bitişiğinde yer almakta olup, Büyükçekmece-Çatalca yoluna cepheli, elektrik ve su şebekeleri bulunan bir bölgede, kadastral paftasından ölçülen yola cephesi takribi 132 mt. Yola dik derinliği takribi 155 mt. Olan, düz satıhlı boş tarla vasfında, zirai amaçlı olarak kullanıldığı anlaşılan taşınmaz TEM otoyoluna takribi 300 mt. Mesafede, ulaşımı kolay, belediye hizmetlerinden yararlanabilecek bir mevkidedir.


Adresi : İstanbul ili, Çatalca ilçesi, Muratbey Mahallesi, Karatoprak Caddesi, Büyükçekmece-Çatalca yolu üzeri Yüzölçümü : 20.359 m2


Tapu Kaydı : İstanbul ili, Çatalca ilçesi, Muratbey Mahallesi, Karatoprak Mevkii, cilt: 3 sayfa : 281,281 parsel, 20.359,00m2 yüzölçümlü tarla nitelikli taşınmazın tamamı. 


İmar Durumu : Çatalca Belediye Başkanlığı İmar ve Şehircilik Müdürlüğü'nün 31/03/2015 tarih ve 2366 sayılı yazısında; Çatalca ilçesi, Muratbey Mahallesi, 3 pafta, 281 parsel sayılı taşınmaz, 1/100000 ölçekli 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planları bulunmadığından imar durumu tanzim edilemediği belirtilmektedir. İBB rehber haritasındaki İSKİ Havzaları (test) yayınından tespit edildiği üzere; Muratbey mahallesi, 281 parsel sayılı taşınmazın Büyükçekmece Havzası Kısa Koruma kuşağında kaldığı, İSKİ İçme suyu havzaları Koruma ve kontrol yönetmeliğinde kısa mesafeli koruma alanlarında; katı ve sıvı atık dökülemez ve depolanamaz, turizm alanları, tatil köyleri, sanayi tesisleri ve serbest bölgeler kurulamaz, taş toprak,kum,kil ve maden ocağı v.b. Açılamaz ve mezarlık kurulamaz, sun'i gübre ve zirai mücadele ilaçlarının kullanıldığı ziraate izin verilmez, sadece İSKİ denetiminde ekolojik ziraate izin verilebilir, bu alanlarda konut dahil hiçbir yapı yapılamaz, tabii yapıyı bozmayacak veya iyileştirecek şekilde (sabit veya geçici herhangi bir yapı olmamak kaydıyla) mesire ve açık spor alanı olarak kullanılabilir, bu alanlarda sun'i gübre ve zirai mücadele ilaçları kullanılamaz denilmektedir. 


Kıymeti : 3.562.825,00 TL

KDV Oranı :%18

Kaydındaki Şerhler : 1807 parselin 55.45m2 ve 270 parselin 55.50 m2 lik kısımları ile üzerinde bu parsel lehine geçit hakkı, 80.02 m2 lik kısım üzerinde bu parsel aleyhine 280 parsel lehine geçit hakkı şerhleri bulunmaktadır.

1. Satış Günü : 16/11/2015 günü 11:30 - 11:40 arası

2. Satış Günü . : 11/12/2015 günü 11:30 - 11:40 arası

Satış Yeri : İstanbul, Bakırköy, Osmaniye Mahallesi Bakırköy Adalet Sarayı, Bakırköy 1. İcra ve İflas Müdürlüğü



Satış şartları:

1- İhale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanın yirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin %50 sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşinci günden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin %50 sini, rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.

2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20'si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi, KDV, tapu alım ve satış harcı ile teslim masrafları alıcıya aittir. Tellâliye resmi, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir.

3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde ' haklan tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.

4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.

5- Şartname, ilan tarihinden, itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

6- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2012/13 İflas sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.06/10/2015


Geri Dön