26 / 04 / 2024

Çatı ve Cephe Malzemeleri Ödülleri sahiplerini buldu!

Çatı ve Cephe Malzemeleri Ödülleri sahiplerini buldu!

" Çatı ve Cephe " dergisi tarafından çatı sektöründeki yenilikçi ve başarılı markalara verilen "Çatı ve Cephe Malzemeleri Ödülleri" sahiplerini buldu.



Yılın Çatı Kaplama Malzemesi Ödülü Çatıpan Çatı Paneli ile Panelsan, Yılın Çatı Sistem Bileşeni Ödülü BTM Seal ile BTM A.Ş., Yılın Cephe Malzemesi Ödülü Isıcam Sinerji T ile Trakya Cam A.Ş. ve Yılın Cephe Sistem Bileşeni Ödülü Ytong Blok ile Türk Ytong A.Ş.’nin oldu.


ÇATIDER Yönetim Kurulu Başkanı M. Nazım Yavuz, çatı sektörünün son yıllarda ileri teknoloji ürünü malzemeler ve modern uygulamaları başarıyla Türkiye’ye taşıdığını ve bu süreçte en büyük payın yenilikçi şirketlere ait olduğunu belirterek, “Bugün 3 milyar dolar büyüklüğe ulaşan Türkiye çatı sektörü yenilikçilik ile büyümesine ivme katıyor” dedi.  


B2B Medya Çatı ve Cephe dergisi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen Çatı ve Cephe Malzemeleri Ödülleri, 38. Yapı Fuarı Turkeybuild İstanbul’da düzenlenen bir törenle sahiplerini buldu. 


Sektörün önde gelen marka ve yöneticilerini buluşturan törene Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mesleki Hizmetler Genel Müdürü Selami Merdin, İMSAD Başkanı Fethi Hinginar, İZODER Başkan Yardımcısı Ertuğrul Şen ve ÇATIDER Başkanı M. Nazım Yavuz da katıldı. Törende 2014 yılının en başarılı çatı ve cephe malzemelerini kullanıma sunan şirketlere ödülleri verildi.


Çatı ve Cephe Malzemeleri Ödülleri’nde ödül kazanan firmalar şunlar:


YILIN ÇATI KAPLAMA MALZEMESİ: Çatıpan çatı paneli / Panelsan


YILIN ÇATI SİSTEM BİLEŞENİ: BTM Seal / BTM A.Ş.


YILIN CEPHE MALZEMESİ: Isıcam Sinerji T / Trakya Cam A.Ş.


YILIN CEPHE SİSTEM BİLEŞENİ: Ytong Blok / Türk Ytong A.Ş.


Çatı sektörü yeniliklerle büyüyor


Törende konuşan ÇATIDER Başkanı M. Nazım Yavuz, 3 milyar dolar büyüklüğe ulaşan çatı sektörünün yenilikçi malzemeler ve uygulamalarla büyümesine ivme kattığını belirterek şunları söyledi:


“Türkiye’de çok sayıda standartlardan uzak çatı var. Bu hem deprem gibi doğal afetler için risk yaratıyor, hem de ekonomik açıdan tüketiciye ve ülkeye zarar veriyor. Çatı sektörü son yıllarda ileri teknoloji ürünü malzemeler ve modern uygulamaları ülkemize taşıyor. 


Ödül kazanan markalarımızdan da görüldüğü gibi şirketlerimiz yenilikçi uygulamaları başarıyla hayata geçiriyor. Sektörümüzün büyümesinde, şirketlerimizin yenilikçi anlayışının çok büyük katkısı var. Ülkemizde kaliteli çatı kaplama malzemeleri üretiliyor ama bu ürünlerin uygulanması da çok önemlidir. Sektörde eğitimli iş gücü ihtiyacımız sürüyor. Üniversitelerde, meslek liselerinde ve çatı ustalarına eğitimler düzenliyoruz.


Ayrıca AB destekli bir eğitim projesi yürütüyoruz. ‘Türkiye’de Mesleki ve Teknik Eğitimin Kalitesinin Artırılması Operasyonu (IQVET)’ isimli hibe projesinden faydalanarak, 'Çatı ve Çatıcılık Eğitim Sisteminin Kurulması ve Geliştirilmesi Projesi'ni hayata geçiriyoruz. 


Projeyle; 'çatıcılık mesleği ve teknik eğitiminin cazip hale getirilmesi', 'çatı uygulama sistemleri konusundaki teknik mesleki eğitim programları teorik ve pratik açıdan güncel metot ve malzemelerle desteklenerek, sektörün ihtiyaç duyduğu eğitimli işgücünün istihdam edilmesine yardımcı olunması' ve 'iş güvenliği konusundaki duyarlılığın artırılması' amaçlanıyor.” 



Ankara 24 Saat 


Geri Dön