19 / 04 / 2024

Çay Barajı derivasyon tüneli kazı çalışmaları tamamlandı!

Çay Barajı derivasyon tüneli kazı çalışmaları tamamlandı!

8 Mart 2014 tarihinde temeli atılan Çay Barajı inşaatı kapsamında, at nalı kesitli 3 metre çapındaki 479 metre uzunluğundaki saniyede 53 metreküp deşarj kapasiteli derivasyon tünelinin kazısının tamamlandığını belirtti.




Devlet Su İşleri (DSİ) 18. Bölge Müdürü Mustafa Altınok, yaptığı açıklamada, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun katılımıyla 8 Mart 2014 tarihinde temeli atılan Çay Barajı inşaatı kapsamında, at nalı kesitli 3 metre çapındaki 479 metre uzunluğundaki saniyede 53 metreküp deşarj kapasiteli derivasyon tünelinin kazısının tamamlandığını belirtti.


Bakan Eroğlu yakından takip ediyor


Altınok, şunları kaydetti: “Çay’da yapılan ve gövde yüksekliği 105 metre olan barajın, Afyonkarahisar’ın en yüksek barajı konumunda olup, Çay ve Bolvadin ilçelerine yılda 7,95 milyon metreküp içme kullanma ve sanayi suyu temin edecek olması nedeniyle Sayın Bakanımız Veysel Eroğlu ve Sayın DSİ Genel Müdürümüz Akif Özkaldı da bu projeyi yakından takip etmektedir. İçme suyu isale hattı, sulama isale hattı ve su arıtma tesisiyle birlikte barajımız 26 Ağustos 2016 tarihinde tamamlanacaktır. Barajımız sayesinde bin 855 hektar alan sulanacak, bunun yanı sıra Çay, Bolvadin, Dişli ve Özburun kasabalarının yanı sıra 12 köyün içme suyu temin edilecek.”



Afyon Prestij




Geri Dön