25 / 04 / 2024

Çayyolu Ümitköy Birimi Hizmet Binası açıldı!

Çayyolu Ümitköy Birimi Hizmet Binası açıldı!

Çankaya Belediyesi'nin "Çayyolu Ümitköy Birimi Hizmet Binası" CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı İ. İnanç Yıldız, İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu ve Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık tarafından açıldı...



 Çankaya Belediyesi'nin "Çayyolu Ümitköy Birimi Hizmet Binası" Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı İ. İnanç Yıldız, İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu ve Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık tarafından açıldı... 

Geçtiğimiz yıl idari bağlılığı değiştirilerek önemli bir bölümü Çankaya Belediyesi'ne bağlanan Çayyolu ve Ümitköy mahallelerine daha iyi hizmet verebilmek amacıyla Çankaya Belediyesi tarafından yaptırılan çok işlevli yeni hizmet binası coşkulu bir tören ile açıldı. 


Açılışa, Çankaya Belediye Başkam Bülent Tanık'ın yanı sıra CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, CHP Gençlik Kollan Başkanı ve Parti Meclisi Üyesi İrfan İnanç Yıldız, CHP Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi ve Cumhuriyet Kadınları Derneği Genel Başkam Şanal Saruhan, CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu, CHP  Ankara  Milletvekili Aylin Nazlıaka, CHP Kadın ve Gençlik Kollan Yöneticileri, CHP Ankara İl ve Çankaya İlçe Yöneticileri, çeşitli sivil toplum kuruluşu yöneticileri, bölge muhtarları ile çok sayıda vatandaş katıldı. 

Açılış öncesi sunulan Charlie Chaplin gösterisinin ardından konuşan Çankaya Belediye Başkam Bülent Tanık, Charlie Chaplin'in sessiz sinema döneminin en büyük aktörlerinden birisi olduğunu belirterek "Charlie Chaplin, eleştirel komedi sanatının en önemli isimlerinden birisidir. Gösteriyi sunan gençlerimizi tebrik ederim, burada Chaplin'in kimliğiyle bir açılış devrimi gerçekleştirdiler" ifadelerinde bulundu. 


Önemli bir hizmet ölçeğini Çayyolu-Ümitköy bölgesine taşıdıklarını belirten Tanık; "Halkla İlişkiler ve Çözüm Merkezi, Zabıta Amirliği, Tahsilat Bürosu, Toplumsal -Dayanışma Merkezi (TODAM) ve'kurslar, 2'katlı Gündüz Bakımevi ve Çocuk Merkezi başta olmak üzere bu bölgenin nüfus ihtiyaçlarının karşılayacak bir birim kurduk" şeklinde konuştu. 


TANIK: "BU DAHA BAŞLANGIÇ' 

2014 yerel seçimlerinin öncesinde Büyükşehir Yasası'nda çok kapsamlı bir değişiklik yapıldığım ve Türkiye'de yeni Büyükşehirler yapılırken Ankara'da da belediye sınırlan ile ilgili çok önemli bir müdahalenin yaşandığım belirten Tanık; "Çevre yolunun bir tarafı Yenimahalle'den Çankaya Belediyesi'ne bağlandı. Seçim çevresi ile ilgili müdahale anlamına gelen belediye sınır değişikliğinin,etik, bir sorgulamaya tabii olduğu düşünüyoruz. İnanıyorum ki, Adalet ve Kalkınma Partisi'nin Yenimahalle Belediyesi'ni alma özlemi ilp ilgili olarak yapıldığını düşündüğümüz bu düzenleme ters tepecek. Ranta değil, halka hizmet eden- bir Çankaya Belediyesi olarak bu bölgede vatandaşlanmız için hiçbir şeyi eksik bırakmayacağımıza söz veriyorum. Bu kurduğumuz birim buraya atacağımız adımın simgesidir. Bu daha başlangıç" şeklinde konuştu. 

Türkiye'de her şeyin ters orantılı çalıştığını söyleyerek yerel yönetimlerin yerinden yönetilmediğini belirten CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin ise "Yerinden yönetim anlayışı yurttaşımızın doğumundan ölümüne kadar bütün sorunlarıyla ilgilenecek bir anlayış olarak kurulmuştur. Ama Türkiye'de her seçim dönemi tamamen oya göre planlanmış, 'onu ona ekleyelim, bunu buradan kaldıralım', 'büyükşehir mi bütünşehir mi' gibi işler yapılıyor. Vatandaşın hayatım kolaylaştıracak bir şeyse hiç itiraz yok ama tam tersine bütün bu değişimler kazanılmış hakların elinden alınması demektir" şeklinde konuştu. • Bütün bu yasal engellemelere rağmen Cumhuriyet Halk Partisi çok başarılı bir şekilde yerinden yönetim anlayışını hayata geçirmeye çalışıyor diyen Gürsel Tekin, "İmar uygulamalarının yani beton lobilerinin, imar çetelerinin şehirlerde yaratmış olduğu sıkıntıları sanki ilçe belediyelerimizin dahli varmış gibi algılanmasını da düzeltmek istiyoruz. 2004 yılında iki belediye başkanına hazırlatılan, adına yerel yönetim yasası dediğimiz yasa kentlerin başlarına bela oldular. Kendi belediye başkanlığı döneminde Ankara'da ki bu uygulamalardan dolayı "Ankara elini İstanbul'dan çek" diyen Başbakan bugün dört eliyle kentleri işgal etmiş vaziyette" ifadelerinde bulundu. 


Tekin, 'Türkiye'nin geleceği için daha şeffaf, hesap verebilir, arınmış belediyecilik anlayışım yerleştirmek için yapacağımız bir tek şey var; Cumhuriyet Halk Partisi'ni iktidar yapmak. Elbette Çankaya'da, elbette Yenimahalle'de hiçbir sorunumuz yok.. Daha çok Çankayalar istiyoruz, daha çok Yeni mahalleler.istiyoruz" diyerek sözlerini tamamladı. 


Konuşmaların ardından Gürsel Tekin ve CHP Yöneticileri Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık ile birlikte yeni hizmet binasını gezerek, bölge halkı ile sohbet ettiler. Vatandaşların yoğun ilgisi ile karşılaşan Tekin, Erdoğdu ve Tanık'a daha sonra Ankara Milletvekili Aylin Nazhaka da katıldı. 


Olay Ankara Gazetesi


Geri Dön