19 / 04 / 2024

Cedit'te kentsel dönüşüm Şubat'ta başlıyor!

Cedit'te kentsel dönüşüm Şubat'ta başlıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Kocaeli’de hayata geçirilecek kentsel dönüşüm projeleriyle ilgili konuştu. Bakan Kurum, ''Cedit teki 13 hektarlık alan buraya dair planlamızı onayladık. Projeyi Şubat ayında başlayıp, 2022 yılında teslim etmeyi düşünüyoruz” dedi.



Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Kocaeli’de hayata geçirilecek kentsel dönüşüm projeleriyle ilgili önemli açıklamalarda bulunmak için Kocaeli’ye geldi. Ses Gazetesi'nde yer alan habere göre; Bakan Kurum, İzmit Cedit Mahallesi'nde başlayacak kentsel dönüşüm projesi ile ilgili konuştu.

Cedit te kentsel dönüşüm Şubat ta başlıyor!

"ŞUBAT’TA BAŞLAYACAK"

Bakan Kurum, “Kocaeli’de 10 milyar liralık yatırımımız oldu. Şu an da 1 milyon liralık yatırım oluyor. Kentsel dönüşüm Kocaeli için çok önemli bunun için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. En riskli bölge olan çok uzun süre çalışılan Cedit teki 13 hektarlık alan buraya dair planlamızı onayladık. Oradaki vatandaşlarımızın sıkıntı çektiğini görüyoruz. Bu düzeni ortadan kaldırmak için vatandaşın rızasını alarak TOKİ’mizi görevlendirdik. Dev bir adım atıyoruz, Şubat ayı içinde başlayacak, olabildiğince az katlı yatay mimari anlayışıyla projemizi Şubay ayında tamamlayarak ihalemizi yapacağız. 982 konutumuz var. Cedit’imizin geleceği devlet güvencesi altındadır. Projeyi Şubat ayında başlayıp, 2022 yılında teslim etmeyi düşünüyoruz” açıklamasında bulundu.

Cedit te kentsel dönüşüm Şubat ta başlıyor!


Geri Dön