26 / 04 / 2024

Çekmeköy Belediyesi'nden yeni nesil binalar için teknik eğitim!

Çekmeköy Belediyesi'nden yeni nesil binalar için teknik eğitim!

İstanbul Valiliği, Çekmeköy Kaymakamlığı ve Çekmeköy Belediyesi'nin iştirakçi olduğu Yeni Nesil Binalar İçin Teknik Eğitim Projesi” açılış toplantısı yapıldı.




İklim Değişikliği Alanında Kamu Bilincinin Artırılması ve Paydaş Kapasitesinin Geliştirilmesi” hibe programı dahilinde hibe alan ve İstanbul Valiliği, Çekmeköy Kaymakamlığı, Çekmeköy Belediyesi, ENVER ve EYODER’in iştirakçi, Özyeğin Üniversitesi’nin proje sahibi olduğu “Yeni Nesil Binalar İçin Teknik Eğitim Projesi” açılış toplantısı yapıldı.

 

Prof. Dr. Pınar Mengüç’ün açıklamalarıyla başlayan toplantıda Çekmeköy’ün diğer ilçelere ve tüm Türkiye’ye müfredat ve mevzuat konusunda model olacağı belirtildi. Programa Çekmeköy Belediyesi'ni temsilen katılan Çekmeköy Belediye Başkan Yardımcısı Şenol Çetin bu tip projelerin Çekmeköy’ü eğitim ve kültür vadisi olma misyonunun yanı sıra, doğal güzelliklerin korunması için de önemli olduğunu dile getirdi.


8 ay sürmesi planlanan proje kapsamında Çekmeköy Belediyesi sınırları içerisindeki; Taşdelen İMKB,Nesrin Uçmaklıoğlu ve Hüseyin Avni Sipahi Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri'nde gerçek zamanlı izleme ile doğalgaz ve elektrik tüketimlerinin takibi ve iç mekan kalite parametrelerinin değerlendirmesi yapılarak, veri toplanacak.  Toplanılan veriler eşliğinde yapılacak mevzuat ve müfredat taraması ile kılavuzlar oluşturulacak. 



Çekmeköy Belediyesi



Geri Dön