25 / 04 / 2024

Çekmeköy, İstanbul'un yeni yaşam kenti oluyor!

Çekmeköy, İstanbul'un yeni yaşam kenti oluyor!

Çok değil daha 5 yıl once ilçe statüsüne kavuşan Çekmeköy, doğasıyla, ulaşım kolaylığıyla, eğitim, sağlık, sosyal ve kültürel tesisleriyle, yeşil alanları, parkları ve modern konutlarıyla İstanbul’un en yaşanılasi ilçesi olma yolunda hızla ilerliyor...




Çekmeköy, gün geçtikçe modern bir çehreye kavuşuyor. Vatandaş binasını yenileyerek değişim devrimine katkı veriyor. Belediye’nin uyguladığı projelerle Çekmeköy’ün gelişimi hız kazanıyor.


Çok değil daha 5 yıl once ilçe statüsüne kavuşan Çekmeköy, doğasıyla, ulaşım kolaylığıyla, eğitim, sağlık, sosyal ve kültürel tesisleriyle, yeşil alanları, parkları ve modern konutlarıyla İstanbul’un en yaşanılasi ilçesi olma yolunda  hızla ilerliyor.  Kurucu Belediye Başkanı ve AK Parti Belediye Başkan adayı Ahmet Poyraz, Çekmeköy’ün modernleşmesi için yeni döneme ait projeleriyle umut veriyor. Beş yıllık dönemde uyguladığı projelerle başarılı bir sınav veren Poyraz, “Yaptıklarım yapacaklarımın teminatıdır” diyerek yeni dönem için de Çekmeköy’e 76 dev proje sunuyor.  Poyraz, “Eğitim Vadisi Çekmeköy” sloganıyla ilçeye 11 okul öncesi eğitim birimi 7 ilk ve ortaokul ve 6 lise kazandırdı. Bu süre içinde Çekmeköy’de özel bir üniversite de eğitim vermeye başladı. İlçeye 5 yılda 97 yeni park kazandırıldı, yaklaşık 40 bin ağaç dikildi. Hamidiye Mahallesi’nde 5 katlı spor kompleksi tamamlandı. Mehmet Akif Mahallesi’nde yapılan Kapalı Pazar Yeri’nde kreş, servis ve ambulans bulunacak.


METROYLA ULAŞIM KONFORU 


Üsküdar-Çekmeköy/Taşdelen Metrosu da rekor sayılacak bir çalışmayla 38 ayda tamamlanacak ve Çekmeköylüler metroyla ulaşım konforuna kavuşacak. 


NİKAH SARAYI 4 SALONLU OLACAK


Taşdelen Mahallesi'nde temeli dün atılan Nikah Sarayı’nda, 2 nikah salonu, yemekli düğünler için bir kapalı salon, açık hava düğünleri için bir açık salon bulunacak. Yeni bir hayata ilk adımlarını atan vatandaşlar,  en mutlu günlerini tüm sevdikleriyle paylaşacakları modern ve konforlu bir Nikah Sarayı’na kavuşmuş olacak. 


MODERN ÇEKMEKÖY İÇİN MODEL PROJELER


Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, ilçeyi geleceğe taşıyacak 76 model proje hazırladı. İşte o projelerden bazıları: 


Taşdelen Meydan Projesi: Şile Yolu trafiği yer altına alınacak, alışveriş alanlarının, kafelerin bulunacağı bir meydan yapılacak. 


Çavuşbaşı Caddesi Sosyal Tesisleri: Çavuşbaşı’nda Çekmeköy’ün ortak lezzetlerinin sunulacağı kent mutfağı kurularak halka ekonomik ve kaliteli hizmet sunulacak. 


Alemdağ Göleti turizme açılacak: Alemdağ Göleti ve çevresi düzenlenerek, gölet yüzme ve su sporlarına uygun hale getirilecek. Yeşile ve doğaya hasret İstanbulluların hizmetine sunulacak. 


Ücretsiz bölgesel internet: Merkezi parklarda ücretsiz kablosuz internet erişimi sağlanacak. 


Otopark projeleri: Cadde otoparkları, katlı otoparklar, yer altı otoparkları yapılacak. 


Bilim Merkezi ve Müzesi: Çocuk etüt merkezi, sesli kütüphane, geleneksel çocuk oyunları sergisi ve oyuncak kütüphanesi olacak. 


Gençlik Konaği: Osmanlı mimari tarzında inşa edilecek Gençlik merkezinde sosyal, kültürel ve tarihi değerlere sahip çıkan gençlerin sosyalleşmesi sağlanacak. 


Engelli Eğlence ve Hizmet Sarayı: Tüm engelli gruplarının hizmet alabileceği tam teşekküllü bir hizmet merkezi kurulacak. 


Kongre ve Fuar Merkezi: 3'üncü Boğaz Köprüsü, hızlı tren ve metronun geçeceği, Sabiha Gökçen Havaalanına yakınlığı ile tam bir merkez konumuna gelen Çekmeköy’de hayata geçirilecek merkezde tematik sergi alanları, tematik yarış alanları, kongre salonları ve fuar alanları olacak.


DEVLET HASTANESİ 2015'TE BİTECEK


Alemdağ'da temeli atılan 170 yataklı Çekmeköy Devlet Hastanesi 29 Ekim 2015'te hizmete açılacak. Çekmeköy Belediyesi tarafından yaptırılarak Erenköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’ne tahsis edilen Çekmeköy Polikliniği faaliyetini sürdürüyor. Yine Belediye tarafından yapılarak Sağlık Bakanlığı’na devredilen Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi de günde ortalama 300 kişiye hizmet veriyor.İlçede ayrıca 6 Aile Sağlığı Merkezi hizmet veriyor. 


ÇEKMEKULE'DEN BAKACAĞIM SANA AZİZ İSTANBUL


Çekmeköy Seyir Tepesi, İstanbul’un üçüncü Çamlıca Tepesi olacak. Seyir Tepesi İstanbullular’ın uğrak mekanları arasında yer almak için gün sayıyor. Tepede; park ve yeşil alanlar, hobi bahçeleri, yürüyüş parkurları, tenis kortu, bisiklet parkuru, biyolojik gölet, futbol ve basketbol sahası bulunacak. Vatandaşlar alana inşa edilecek ”Çekmekkule”den İstanbul'u ve Çekmeköy’ü ayaklarının altında hissedecekler. 


KÜLTÜR MERKEZLERİNE YENİLERİ EKLENİYOR


2010 yılında hizmete açılan Turgut Özal Kültür Merkezi’nde ve Mehmet Akif Kültür Merkezi’nde  ücretsiz, sinema ve tiyatro gösterimleri, konserler yapılıyor. Ayrıca bu merkezlerdeki İSMEK sınıflarında hobi ve meslek eğitimleri veriliyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan Alemdağ Kültür Merkezi de hizmete açıldı. Çekmeköy Kültür ve Gençlik Merkezi ile Cumhuriyet Kültür Merkezi  projeleri de yakın zamanda uygulanacak. 


CEMEVİ ARSASI BELEDİYE'DEN


Çekmeköy Belediyesi tarafından bağışlanan 1.160,55 m²’lik arsada Çekmeköy Cemevi yapımına başlandı. Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı tarafından yaptırılan Cemevi bodrum dahil olmak üzere toplam altı kattan oluşacak. Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı ve hayırsever vatandaşların katkılarıyla yapılan Cemevi’nin 5 yıla kadar bitirilmesi hedefleniyor. Çalışmalarla yakından ilgilenen Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, “Şehrimizde kimin neye ihtiyacı varsa o ihtiyaçları karşılamak için yola çıktık. Vakıf, cemevinin bitiş tarihi olarak 5 yıl hedef koymuş ama biz destek olacağız ve o süreyi kısaltacağız” dedi. 



Akşam


Geri Dön