29 / 03 / 2024

Çekmeköy'de toplu konut inşaatında bir işçi hayatını kaybetti!

Çekmeköy'de toplu konut inşaatında bir işçi hayatını kaybetti!

Çekmeköy Taşdelen'de bir toplu konut inşaatında toprak kayması sonucu, işçilerin kaldığı iki katlı konteyner devrildi. Alt kattaki konteynerde bulunan işçi İlhan Karakaş (29) hayatını kaybetti.



Olay, Taşdelen Mahallesi Turgut Özal Bulvarı üzerindeki bir toplu konut inşaatında meydana geldi. Gece boyunca etkili olan yağmur sebebiyle saat 07.30 sıralarında inşaat alanında toprak kayması yaşandı.  2 katlı  8 kişilik konteynerin işçi İlhan Karakaş içindeyken devrilerek toprak altında kaldı. Konteynerde kalan diğer 7 işçi ise 07.00'de işbaşı yaptığı için faciadan kılpayı kurtuldu. Toprak kaymasını  gören işçiler, polis, itfaiye ve sağlık görevlilerinden yardım istedi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri, önce vinç yardımıyla konteyneri kaldırdı. Ardından itfaiye ekipleri toprak içine gömülü konteyneri çıkarmak için harekete geçti. İşçiler de arkadaşları İlhan Karakaş'ı kurtarmak için ellerinde kazma küreklerle itfaiye ekiplerine yardım etti. Elle çalışmanın yetersiz olduğu görülünce iş makinesiyle kurtarma çalışmasına devam edildi. Yarım saat süren çalışmanın ardından ulaşılan ve sağlık ekiplerinin kontrol ettiği Karakaş'ın hayatını kaybettiği belirlendi. 


Polis, emniyet şeridi çekip güvenlik önlemi aldı. Olayı gören bir vatandaş, "Yağmur sonucu toprak kaymış" dedi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı. 

Zaman


Geri Dön