23 / 04 / 2024

inşaat kazaları istatistikleri

inşaat kazaları istatistikleri

Çekmeköy Taşdelen'de bir toplu konut inşaatında toprak kayması sonucu, işçilerin kaldığı iki katlı konteyner devrildi. Alt kattaki konteynerde bulunan işçi İlhan Karakaş (29) hayatını kaybetti.

İnşaat sektöründe ücretli çalışan sayısı yüzde 20.7 arttı!

TÜİK'in şubat ayına ilişkin 'ücretli çalışan istatistikleri'ne göre; sanayi, inşaat ve ticaret-hizmet sektörleri toplamında ücretli çalışan sayısı Şubat 2020'de 12 milyon 2 bin 495 kişi iken, bu yıl şubatta yüzde 5,1 artışla 12 milyon 614 bin 757 kişiye yükseldi.

İnşaat sektöründe istihdam arttı!

Eylül ayı işgücü istatistikleri rakamları açıklandı. Açıklanan rakamlara göre salgında istihdamı artıran tek sektör inşaat oldu.

İnşaat kalıp ve taşıyıcı iskeleleri için yeni önlemler!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca, betonarme binaların inşasında kullanılan kalıp ve taşıyıcı iskele uygulamaları sebebiyle yaşanan iş kazalarının engellenmesi için inşaat kalıplarına yönelik yeni önlemler alındı. 

Kahramanmaraş'ta son 5 yılda inşaat sektöründe yaşanan iş kazaları TBMM'de!

Kahramanmaraş ilinde son 5 yılda inşaat sektöründe yaşanan iş kazaları ve sonuçları meclis gündemine taşındı. MHP'li Aycan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kahramanmaraş'ta inşaat sektöründe yaşanan iş kazaları TBMM'de!

Kahramanmaraş ilinde son 5 yılda inşaat sektöründe yaşanan iş kazaları ve sonuçları meclis gündemine taşındı. MHP'li Aycan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

En çok iş kazası inşaat sektöründe! 

Hak-İş Konfederasyonu tarafından hazırlanan "İş Sağlığı ve Güvenliği Değerlendirme Raporu"nda, iş kazalarında, ilk sırada inşaat sektörünün yer aldığı belirtildi.

Aralık'ta 562 inşaat şirketi kuruldu!

TOBB Aralık 2018'e ilişkin kurulan-kapanan şirket istatistikleri açıklandı.Verilere göre, Aralık ayında 562 inşaat şirketi kuruldu.

İnşaat sektöründe teşvik! İş kazaları önlenecek!

Yapı İşlerinde İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Buna göre, inşaat sektöründe işçi çalıştıran işyerlerine, ölüm ve sakatlıkla sonuçlanmayan iş kazası yaşanmaması halinde teşvik verilecek.

İş kazalarının yüzde 15,6'sı inşaat sektöründe oluyor!

Samsun'da Güvenli İnşaat Sempozyumu düzenlendi. Sempozyuma katılan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Yıldırımhan, "İş kazalarının yüzde 15,6'sı inşaat sektöründe meydana geliyor." dedi

Birinci derecede ölümlü iş kazaları inşaat sektöründe oluyor!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, yapımı devam eden Bursa Entegre Sağlık Kampüsü'nde çalışan işçilerle iftarda bir araya geldi.Bakan Müezzinoğlu, birinci derecede ölümlü iş kazalarının, daha çok inşaat sektöründe görüldüğüne dikkati çekti.

Mayıs'ta 1.236 inşaat şirketi kuruldu!

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından açıklanan kurulan ve kapanan şirket istatistikleri verilerine göre Mayıs'ta 1.236 inşaat şirketi kuruldu..

Niğde'de inşaat kazaları arttı!

Niğde'de inşaat sektöründe konut üretimi hızlandı. Hızlanan sektörle birlikte kazalarda çoğaldı. Niğde'de inşaattan düşme olaylarında artış meydana geliyor.

Ölümlü iş kazalarının yüzde 38'i inşaat sektöründen kaynaklanıyor!

İnşaatlarda İş Sağlığı ve Güvenliği 2017 Hedef Sıfır Pratik Çözümler sempozyumu İstanbul'da başladı. Müsteşar Yardımcısı Nacar: "Ölümlü iş kazalarının yüzde 38'i inşaat sektöründen kaynaklanıyor. Bunların da içlerinde en önemli neden ise yüksekten düşme'' dedi.

inşaat kazaları istatistikleri Haberi

inşaat kazaları istatistikleri

Olay, Taşdelen Mahallesi Turgut Özal Bulvarı üzerindeki bir toplu konut inşaatında meydana geldi. Gece boyunca etkili olan yağmur sebebiyle saat 07.30 sıralarında inşaat alanında toprak kayması yaşandı.  2 katlı  8 kişilik konteynerin işçi İlhan Karakaş içindeyken devrilerek toprak altında kaldı. Konteynerde kalan diğer 7 işçi ise 07.00'de işbaşı yaptığı için faciadan kılpayı kurtuldu. Toprak kaymasını  gören işçiler, polis, itfaiye ve sağlık görevlilerinden yardım istedi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri, önce vinç yardımıyla konteyneri kaldırdı. Ardından itfaiye ekipleri toprak içine gömülü konteyneri çıkarmak için harekete geçti. İşçiler de arkadaşları İlhan Karakaş'ı kurtarmak için ellerinde kazma küreklerle itfaiye ekiplerine yardım etti. Elle çalışmanın yetersiz olduğu görülünce iş makinesiyle kurtarma çalışmasına devam edildi. Yarım saat süren çalışmanın ardından ulaşılan ve sağlık ekiplerinin...