16 / 04 / 2024

Celal Bayar Kanser Merkezi Binası ruhsat bekliyor!

Celal Bayar Kanser Merkezi Binası ruhsat bekliyor!

MANİSA İl Sağlık Müdürlüğü, 2012 yılında inşaatına başlanan Celal Bayar Üniversitesi Hafsa Sultan Hastanesi Kardiyoloji ve Radyasyon Onkoloji Merkezi'ne, dere yatağına yapıldığı ve su bastığı gerekçesiyle ruhsat vermedi.



MANİSA İl Sağlık Müdürlüğü, 2012 yılında inşaatına başlanan Celal Bayar Üniversitesi Hafsa Sultan Hastanesi Kardiyoloji ve Radyasyon Onkoloji Merkezi'ne, dere yatağına yapıldığı ve su bastığı gerekçesiyle ruhsat vermedi. 6 milyon 210 bin liraya mal olan binayı su basmasının önlenmesi için çalışma yapan üniversite şimdi ruhsat bekliyor. Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kemal Çelebi, istenilen düzeltmelerin ve filtrelendirme işlemleri için çalışmaların devam ettiğini duyurdu. 


Projenin kendisinden önceki dönemde yapıldığım belirten Rektör Çelebi şunları söyledi: "Toplam alanı 6 bin 454 i metrekare olan Kardiyoloji ve Radyasyon Onkolojisi Merkezi 4 Ekim 2012'de ihale edilmiş, yer teslimi ll de 20 Kasım 2012'de yapılProf. Çelebi d1- Komisyon tarafından önerilen çözüm önerileri doğrultusunda radyasyon onkolojisi binasının arka duvar kısmının toprakla teması kesilecek şekilde koruma duvarı yaptırdık. Binanın su alması Nisan ayında engellendi." Çelebi, hastanenin ek binasında su baskınlarının yaşanmaması için ıslah çalışmaları yapılarak altyapının güçlendirilmesi gerektiğini de söyledi. Hizmete girmeyen hastanenin ek binası 6 milyon 210 bin liraya mal oldu. 


Sözcü


Geri Dön