19 / 04 / 2024

Celalettin Güvenç: Urfa kentsel dönüşümle değişecek!

Celalettin Güvenç: Urfa kentsel dönüşümle değişecek!

Celalettin Güvenç, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin Eski Sanayi Bölgesinde 4 ayda 292 bağımsız bölümün yıkımını tamamlayarak, 1. Etapta Birinci Bölümünün en kısa sürede temelinin atılacağının müjdesini verdi.




Kentsel dönüşüm kapsamında Eski Hal Pazarında yapılan çalışmaları yerinde inceleyen Başkan Celalettin Güvenç, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin Eski Sanayi Bölgesinde 4 ayda 292 bağımsız bölümün yıkımını tamamlayarak, I. Etapta Birinci Bölümünün en kısa sürede temelinin atılacağının müjdesini verdi. 


"Daha Yaşanabilir Bir Kent İçin El Ele"

 Sloganıyla Kentsel dönüşüm çalışmalarında kısa sürede büyük başarıya imza atan Büyükşehir Belediyesi, kentin değişim ve dönüşümünde adım adım ilerliyor. 

Güvenç, kazanan yine Şanlıurfa ve esnafımız olacak Uzlaşma sağlanan mülk sahipleriyle yıkımı tamamlanan Eski Hal Pazarı alanında bir araya gelen Güvenç, Kentsel Dönüşüm çalışmaları hakkında yaptığı açıklamada 2010 yılında başlayan çalışmaların ağır işlediğini belirterek, "Büyükşehir öncesinde 41 adet bağımsız bölüm yıkılabilmiş iken, 30 Marttan sonra Büyükşehir Belediyesi 4 ayda 292 tane bağımsız bölümü maliklerle uzlaşarak, yıkımını tamamlamıştır. Eski Hal Pazarı bölgesindeki 27 bin metrekarelik bölümü tamamıyla boşalttık.  TOKİ  buranın ihale çalışmalarına başlayacaktır. Birkaç ay içinde inşallah burada temel atılacaktır. 

Hayırlı olsun, uzattığımız ele cevap veren bütün esnafımıza teşekkür ediyorum" dedi. 

Şanlıurfa değişimin farkına varacak Esnafı mağdur etmediklerini ve çeşitli imkanlar sunduklarını ifade eden Güvenç, "Hal esnafına ŞUTÎM'de 9 adet dükkan vererek, uzlaşma sağladık. Esnafımıza da imkanlar sunarak, işlerini aksatmadık. 

Uzlaşıyla herkesin kazandığı bir çözümün peşindeyiz. Bunun için TOKÎ ile sürekli görüşüyoruz. Kazanan yine Şanlıurfa ve esnafımız olacaktır. Şanlıurfa değişimin farkına varacaktır. Hep beraber daha gelişmiş ve yaşabilir Şanlıurfa'ya doğru yol alıyoruz" şeklinde konuştu. 

Büyükşehir belediyemizden memnunuz Eski Hal Pazarı esnafı Mehmet Emin Kaplan ise, "Büyükşehir Belediyesiyle görüşmemiz neticesinde, Büyükşehir Belediye Başkanımız, Emlak ve İstimlak Daire Başkanımıza bize yeni iş yeri sağladıkları için çok teşekkür ederiz. Büyükşehir Belediyemizden memnunuz. Her türlü yardım için arkalarındayız destek veriyoruz. Allah razı olsun" dedi. 

Sorunlarımızı çözüp yeni işyerleri tahsis etti Eski Sanayi Esnafı Ahmet Nargiilü ise, "Eski Hal Pazarında esnafıydık; 205 ve 206 numaralı dükkanların sahibiyiz. 

Büyükşehir Belediye Başkanımızla görüşmeler neticesinde anlaşarak bize yeni işyeri sağladıkları için teşekkür ederiz" dedi. 

Eski Sanayi Esnafı Mahmut Nargülü de, " 5-10 yıldır bu bölgede esnafız. Yıllardır sorunlarımız çözülmemişti. Başkan Güvenç bu sorunlarımızı çözüp yeni işyeri tahsis etti. Çok teşekkür ediyoruz" dedi. 

Öte yandan uzlaşma sağlanan mülk sahiplerine 2014 yılının sonuna kadar 2 milyon TL'lik kira yardımı yapan Büyükşehir Belediyesi, kamulaştırmalarda 3 milyon 200 bin TL, Kentsel Dönüşümde ise 31 milyon TL ödeme yaptı. Eski Sanayi Bölgesinde 100 yakın yapının mülk sahipleriyle uzlaşma sağlayarak, Yeni Şanlıurfa yolunda kamulaştırma çalışmaları devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi, TOKİ ortaklığında 1. Etap birinci bölüm çalışmalarına başlayarak, Şanlıurfa'da örnek bir yaşam alanı oluşturma çalışmalarını sürdürüyor. 


Gap Gündemi


Geri Dön