19 / 04 / 2024

Çelebi IC Antalya'da vergi rekortmeni oldu

Çelebi IC Antalya'da vergi rekortmeni oldu

Çelebi IC Antalya Havalimanı Terminal Yatırım ve İşletmeciliği A.Ş. ödeyeceği 10 milyon 301 bin 580 TL  vergi ile Antalya Kurumlar vergisi rekortmeni oldu



Antalya Vergi Dairesi Başkanı Mahmut Sütçü, Antalya'da kurumlar vergisinde 215 milyon 414 bin 444 TL tahakkuk sağlandığını, beyanname artışında geçen yıla göre yüzde 21 oranında artış olduğunu söyledi. Ekonomik krize rağmen, beyanname, matrah ve tahakkuktaki vergi artışının sevindirici olduğunu ifade eden Sütçü, Antalya'da kurumlar vergisi rekortmeninin Çelebi IC Antalya Havalimanı Terminal Yatırım ve İşletmeciliği A.Ş. olduğunu, ikinciliği Eti Elektrometalurji A.Ş.'nin, üçüncülüğü de KGM Granit Mermer İthalat, İhracat, İnşaat ve Ticaret Limited Şirketi'nin aldığını bildirdi.

Antalya'nın turizm kenti olduğuna işaret eden Sütçü, turizm bölgesindeki işletmelerin yüzde 60'ının merkezlerinin Ankara, İstanbul,  İzmir  ve Bursa gibi büyük illerde olduğunu, bu nedenle turistik işletmelerin vergilerini Antalya'dan tahsil edemediklerini kaydetti.

Vatan


Geri Dön