26 / 04 / 2024

Çelik Palas Hotel yenilenen modern yüzü ile misafirlerini ağırlıyor!

Çelik Palas Hotel yenilenen modern yüzü ile misafirlerini ağırlıyor!

Mustafa Kemal Atatürk'ün talimatı ile 1935'te inşa edilen Bursa'nın ilk beş yıldızlı oteli Çelik Palas Hotel, 1.5 yıl süren renovasyon çalışmaları sonucu yenilenen modern yüzü ile misafirlerini ağırlamaya devam ediyor...



Mustafa Kemal Atatürk'ün talimatı ile 1935'te inşa edilen Bursa'nın ilk beş yıldızlı oteli Çelik Palas Hotel, 1.5 yıl süren renovasyon çalışmaları sonucu yenilenen modern yüzü ile misafirlerini ağırlamaya devam ediyor. Hotel, MSN Yapı Yatırımları A.Ş'nin "tarihe modern dokunuş" anlayışı ile Kremlin Sarayı'nda da imzası olan İtalyan Galemberti firması tarafından sahip olduğu tarihi, kültürel ve manevi değerler ışığında tamamen yenilendi. Otel genelinde standart odaların yanı sıra, aile odaları, süit odalar, kral daireleri ve lüks süit odalar da dahil olmak üzere 160 oda yer alıyor. Yine otelde Prof. Dr. Nahit Kumbasar tarafından çok özel düğün ve balolar için hiç sütunsuz 6 metre yüksekliğinde ve tik ağacı ile kaplanmış olan 2 bin kişilik bir balo salonu oluşturuldu. Renovasyon kapsamında tarihi Roma hamamları esas alınarak yapılan SPA merkezi de orijinali korunarak yenilendi. Öte yandan Çelik Palas Oteli'nin hemen yanında yer alan, Atatürk'ün Bursa ziyaretlerinde istirahat ettiği ve bittiğinde Atatürk Palas adını alan Küçük Otel'in renovasyonu sırasında bir tarih de ortaya çıkarıldı. Çalışma sırasında 1930'da dönemin ünlü mimarı Guilio Mongeri'nin, Mona Lisa'nın tablosunda olduğu gibi altın oran kullanarak imkansızı başardığı tarihi kolonlar da gün yüzüne çıkarıldı. 


MONGERİ AYLARCA LOKASYON ARADI

1900'lü yılların en iyi mimarlarından Guilio Mongeri, Çelik Palas'a başlamadan önce en muhteşem panoramanın yerini tespit etmek için aylarca Bursa'da yaşamış. Mongeri bir otel için en önemli kararın lokasyon olduğu gerçeğinden hareketle 360 derecelik panoramaya sahip bugünkü Çelik Palas'ın yerini tercih etmiş. 


Sabah 


Geri Dön