29 / 03 / 2024

Atakule AVM yenilenen yüzü ile tanıtıldı!

 Atakule AVM yenilenen yüzü ile tanıtıldı!

Türkiye’nin ikinci, Başkent Ankara’nın ise ilk alışveriş merkezi olan, kentin en önemli sembollerinden Atakule, yeni yüzü ile basın mensuplarına tanıtıldı.Atakule, AVM bölümünün yenilenen yüzü ile Çankaya Bölgesi’ne değer katacak.



Türkiye’nin ikinci, Başkent Ankara’nın ise ilk alışveriş merkezi olan, kentin en önemli sembollerinden Atakule, yeni yüzü ile basın mensuplarına tanıtıldı.


Tarman Group İcra Kurulu Başkanı Murat Tarman, Atakule GYO İcra Kurulu Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü Mehmet Arpacı, A Tasarım Yönetim Kurulu Başkanı Ali Osman Öztürk ve JLL Türkiye Başkanı Avi Alkaş’ın katılımı ile gerçekleşen lansmana basın mensupları yoğun ilgi gösterdi. Toplantıda Ankara’lı bir aile olduklarını vurgulayan Murat Tarman ‘portföyümüzde pek çok başka değerli gayrimenkul olmasına rağmen, Atakule hiç kuşkusuz manevi açıdan en önemli, en kıymetli mal varlığımız.  Ankara  nasıl Tarman Ailesi için çok önemli bir yerde duruyorsa, Atakule de Ankara için aynı merkezi yerde duruyor. Bu bilinçle Atakule’yi tekrar kentin kalbinin attığı bir yaşam merkezi haline getirmek için yola çıkıyoruz’ dedi. Atakule GYO İcra Kurulu Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü Mehmet Arpacı, Atakule GYO’yu tanıtan konuşmasının ardından, Atakule Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı olarak Atakule’yi neden yenileme ihtiyacı duyduklarına açıklık getirdi. Arpacı, ‘başlangıçta mevcut yapıyı yıkmadan tekrar işlevsel hale nasıl getirebileceğimize dair çok geniş kapsamlı çalışmalar yaptık. Bu çalışmalar bize Atakule’nin hayata geçirildiği 80’li yıllardan günümüze perakende gereksinmelerinin ve inşaat yönetmeliklerinin değişmesi sonucu mevcut yapıyla devam etmemizin imkansız olduğunu gösterdi’ , dedi.


Projenin mimarı A Tasarım Yönetim Kurulu Başkanı Ali Osman Öztürk’ün de katılım gösterdiği basın toplantısında Öztürk: ‘Türkiye’de ilk olan 125 metrelik seyir kulesi ve döner platformu ile Atakule, yenilenme çalışmalarıyla yeniden bir kentsel çekim merkezi haline gelecektir. Ankara’nın siluetine kimlik kazandıran Atakule’de hayata geçirilecek yeni yaşam işlevleriyle sosyal bir buluşma mekanı yaratmak hedefleniyor. Yenileme projesi ile, kentin önemli bir bölgesini yeni baştan canlandırma işlevi üstlenilmiş, yakın çevredeki binaların, mekanların niteliğini olumlu yönde etkileyecek mekan düzenlemeleri planlanmıştır.’ dedi.

Murat Tarman kimdir? Öğrenmek için tıklayın!


Mehmet Arpacı kimdir? Öğrenmek için tıklayın!


Projenin, konsept geliştirme, kiralama ve pazarlama konularındaki çözüm ortağı Jones Lang LaSalle Türkiye Başkanı Avi Alkaş ise konuşmasında Ankara perakende pazarına dair sektörel bir bilgilendirme yaptıktan sonra projeye dair detayları paylaştı. Atakule yenilenme projesini, ‘Geçmişten Günümüze ve Geleceğe ‘ başlığı altında ele alan Alkaş, Atakule’nin hedef kitlesini, ‘kent yaşamının merkezinde olmayı seven, geleceği bugünden yakalamak isteyen moda ve yaşam trendlerinin öncüleri’ olarak tarif etti.


Yenilen Yüzü İle Atakule


Atakule, Başkent’te bulunan pek çok büyükelçilik binasına ev sahipliği yapan Çankaya’da ,Cumhurbaşkanlığı ve Başbakanlık konutları bölgesinde, “Botanik Parkı” nın hemen yanındaki tepede inşaa edilmiştir. Atakule, 125 metrelik dönen kulesi ile Ankara’nın seçkin ve emsalsiz yapısı olarak hafızalardaki yerini korumasına rağmen son dönemlerde çekim merkezi olma özelliğini kaybetmiştir.


Atakule GYO tarafından Atakule’nin en sağlıklı biçimde nasıl yoluna devam edeceğine dair perakendecilik ve gayrimenkul uzmanlarına yaptırılan teknik çalışmalar sonucu mevcut yapının, yetersiz mağaza büyüklükleri ve kat yükseklikleri, ihtiyacı karşılamayan otopark kapasitesi, kolon açıklıkları gibi temel problemleri yüzünden günümüz perakendecilik ihtiyaçlarına cevap vermekten uzak olduğu tespit edilmiş, ayrıca yapının güncel deprem ve yangın afetleri yönetmeliklerine uymadığı, enerji kullanımında ise son derece verimsiz olduğu görülmüş, Kule hariç AVM bölümünü yenileme kararı alınmıştır. Atakule, güncel mevzuata uygun, çağdaş parakendecilik ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde tasarlanan bir yaşam merkezi haline getirilmek üzere kapılarını ziyaretçilerine kapatmıştır.


Lokasyon olarak Ankara’nın en seçkin bölgesinde yer alan Atakule, AVM bölümünün yenilenen yüzü ile Çankaya Bölgesi’ne hem kültürel hem de sektörel anlamda büyük oranda katma değer kazandıracağı düşünülmektedir. Toplamda 50.000 m2’den oluşan Atakule, gündelik ihtiyaçlardan, en sofistike taleplere kadar her konuda ziyaretçilerine eksiksiz hizmet sunma anlayışı ile yola çıkmıştır. 200 milyon TL’lik bir yatırımla, dünyaca ünlü markaların Ankara’daki adresi olmayı hedefleyen Atakule, 2016 yılının son çeyreğinde açılacaktır.


Botanik Parkı’nın doğası korunarak tasarlanan Atakule dört alışveriş katına ek olarak bir sinema ve eğlence katı olarak planlandı. Kule ve Kule’nin üzerinde yer alan döner platform yapısı korunarak alışveriş merkezi kısmında çağdaş ihtiyaçlar doğrultusunda yapılan düzenlemeleri içeren proje, Cinnah ve Çankaya Caddesi yönündeki kiralanabilir alanları hem yapı içinden hem yapı dışından kullanılabilecek şekilde düzenlenmiştir. Atakule içerisinde yer alan mağazaların botanik parkına bakan kısımları tamamen camdan olup, yapının dışarı ile olan bağlantıları geliştirilecek şekilde, doğa ile iç içe, cadde mağazaları ile bağlantıları göz önüne alınarak projelendirildi. Kule’de bulunan çok işlevli etkinlik salonu ulusal ve uluslararası kültürel etkinliklerin düzenlenmesi için yeniden yapılandırıldı. Botanik Parkı ekseninde tasarlanan yeni merkezi atrium ile dolaşım alanları çözülüyor ve yapının içerisinden yükselen kule atriyumun bir parçası olarak kullanılıyor. Restoran karması ile ziyaretçilerinin vazgeçilmezi olmayı hedefleyen Atakule, Botanik Park manzaralı katlarındaki restoran karması ile dünya mutfaklarını Ankaralılar ile buluşturuyor.



Geçmişten Geleceğe


90’lı yılların çocuklarının hayatlarında unutulmaz anlara ev sahipliği yapan Atakule, tıpkı ana babalarında olduğu gibi bugünün çocuklarının da kalplerinde yer etmeyi hedefliyor. Hem mimari hem de iç tasarım anlamında Atakule, çocuklara özgül ihtiyaçlar çerçevesinde detaylandırılıyor.


Yeniliklerin ve ilklerin öncüsü olan Atakule, anne babalar keyifle alışveriş yaparken, çocuklara, özel, kaliteli zaman geçirebilecekleri imkanlar sunuyor, güvenli ve eğlenceli etkinlik alanları ile çocukları buluşturmaya hazırlanıyor. Atakule uluslararası arenada ‘edutainment’ eğitim anlayışının önde gelen temsilcileri öncülüğünde eğlenirken öğrenmelerini, hayatın çeşitli alanlarına dair deneyim yaşamalarını üzere minik ziyaretçilerine pek çok sürpriz hazırlıyor.


MARKA KARMASI


Marka karması konseptini özenle belirleyen Atakule, alışverişi sosyal hayatla bir arada tutan dinamiği , modayı yakından takip eden markaları , teknoloji tutkunlarını bir araya getiren özellikleri ile bir alışveriş merkezinden çok, mimarisi ve doğa ile iç içe konsepti ile bir yaşam merkezi olarak ziyaretçilerinin karşısına çıkmaya hazırlanıyor.




Atakule MAPIC’te Ankara’yı Temsil Ediyor


Atakule yenilen yüzü ve ses getirecek tasarımı ile dünya devlerinin yer aldığı MAPIC fuarında da Ankara’yı temsil edecek. 19 Kasım’da başlayacak MAPIC fuarında, Atakule GYO ‘yeni Atakule’yi Dünya’nın önde gelen yatırımcıları ile tanıştıracak.



ATAKULE GYO


Türkiye Sermaya Piyasası mevzuatına tabi bir yatırım şirketi olan Atakule GYO, Sermaye Piyasası Kurulu'nun Gayrimenkul Yatırım Ortaklıklarına ilişkin düzenlemelerinde yazılı amaç ve konularla iştigal etmek üzere 21 Ağustos 2000 tarihinde kurulmuş, payların %49'u 7-8 Şubat 2002 tarihinde halka arz edilmiş ve hisse senetleri 14 Şubat 2002 tarihinden itibaren İstanbul Menkul Kıymetler Borsasında işlem görmeye başlamıştır. Türkiye’nin özsermayesi en güçlü gayrimenkul yatırım ortaklarından biri olan Atakule GYO, 2010 yılının ilk çeyreğinde kurumsal yapılanma sürecine girmiştir.


Atakule GYO, uzmanlığa değer veren yatırımcı ve dinamik kimliği ile “ gayrimenkul yatırımının likit ve sağlam yatırım alternatifi” olarak sermaya piyasalarının öncü markası olma yolunda emin adımlarla ilerlemektedir.




Geri Dön