19 / 04 / 2024

Celil Öz: Trabzon turizmde hedef büyüttü!

Celil Öz: Trabzon turizmde hedef büyüttü!

Turizmde altın çağa yürüyoruz Trabzon Valisi Abdil Celil öz, geçen yıl şehrin tarihi ve turistik yerlerini 2 milyon 700 bin kişinin ziyaret ettiğini belirterek bu yılki turizm sezonunda bu sayının yüzde 25-30 arttığını tahmin ettiklerini söyledi.



Trabzon turizmde son yıllarda önemli ivme kazandığını kaydeden Vali öz, "Trabzon turizmi son yıllarda önemli ivme kazandı. Trabzon bu bölgede önemli bir turizm destinasyonu haline geldi. Burada ciddi potansiyelimiz bu anlamda kültür varlıklarımız var, turizm için önemli cazibe oluşturan kültür varlıklarımız ve değerlerimiz var. 

Bunun yanında yaylalarımız, göllerimiz, doğal güzelliklerimiz var ve inanç turizmi potansiyelimiz var. Bu üç değeri bir araya getirdiğiniz zaman Trabzon son yıllarda uluslararası ulusal fuarlara katılım ve tanıtımla birlikte önemli turizm destinasyonu haline geldi. Geçen yılki rakamlarımız 2 milyon 700 bin civarında idi. 


Bunun 700 bini yabancı ziyaretçiydi. Bu yıl bu hedefin yüzde 20-25 üzerine çıkacağımız şeklinde veriler mevcut. 


İnşallah bu rakamı gerçekleştireceğiz. Bizim üzerinde durduğumuz konu, bu rakamların sürekliliğini ve kalıcılığını sağlanması noktasında gelen ziyaretçilerimizin mutlu memnun ayrılması, kaliteli hizmet sunumunun sağlanması. Bunun için hem yerel yönetimlerimizle, sivil toplum kuruluşlarımızla, ilgili kamu kuruluşlarımızla beraber denetim ve eğitim temelli bir çalışma yürütüyoruz. Turizm hizmet sektöründeki tesislerimizi turizm alanında çalışan işletmelerimizi hem denetimi hem de personel ve yöneticileri ile beraber eğitimi ile ilgili kampanyalar çalışmalar kurumsal veya ortak mekanizmaları işletiyoruz. Bunu daha da derinleştirmek istiyoruz ki bu kazandığımız 3 milyonlara varan ziyaretçi sayısı geriye gitmesin. 


Çünkü turizmde memnuniyet çok önemlidir ve günümüz iletişim teknolojisinin geliştiği bu çağda memnuniyetsiz gönderdiğimiz her ziyaretçi bizim için kötü bir propaganda olacaktır. Dolayısıyla bu anlamda kurumsal çalışmayı yaparken vatandaşlarımıza ve işletması için gerekli çalışmaları yürütüyoruz" diye konuştu. 


TURİSTİ KAZIKLAYAN YANDI 


Fiyat konusunda turistlerden gelen şikayetleri ilgili kurumların incelediğini kaydeden Vali öz, "Özellikle yüksek sezonlarda yer bulma sıkıntısı olduğu dönemlerde bazı işletmecilerimizin bu konaklamada da olabilir, hizmet sektöründe de farklı fiyat uyguladıkları yönünde sızlanmalar, şikayetler söz konusu. Biz bunu hem esnaf odalarımızla hem de tüketici koruma kanunu boyutuyla ticaret müdürlüğümüzle ilgili birimlerimizle beraber denetliyoruz ve bu şartlara uymayanlar tespit edildiği takdirde de cezai işlem yoluna gidiyoruz" ifadelerini kullandı. 


UZUNGÖL 360 DERECE GEZİLECEK ŞEKİLDE DÜZENLENECEK 


Turistlerin yoğun ilgisini çeken Uzungöl'ün çevresiyle ilgili bir takım düzenlemeler yapılacağını ifade eden Vali Öz, gölün çevresinin 360 derece gezilebilecek şekilde düzenleneceğini belirterek şunları söyledi: "Uzungöl bizim için çok önemli bir değer. Uzungöl'deki en büyük sıkıntımız, imar uygulamasındaki gelişmeden ve yerel yönetimimizden kaynaklanan bazı sıkıntılarda yapılaşma yoğunluğu oluştu. Biz bununla ilgili gerekli denetimleri yaptık ve uygulamayı yapmak üzere hem ilçe belediyemiz hem de büyükşehir belediyemize yazdık. Bizi Uzungöl'de rahatsız eden bu tür imar yapılanmalarının mutlaka düzenlenmesi gerektiği var. Bunun dışında gölün fiziki yapısında ciddi bir sıkıntı yok. Göl içersinde bir temizlik gerekiyor, bunu zaman zaman yapıyoruz. Geçen yıl gölün güney cephesinde güzel bir çevre düzenlemesi yaptık. Bu düzenleme ile beraber göl belli bir güzelliğe kavuştu. Yeni yatırımımızla beraber gölün kalan üç cephesini de güzel yeşil bir kuşakla gezinti yollarıyla 360 derece gezecek şekilde düzenleme yapıyoruz. Bunlar tamamlandığı zaman Uzungöl'ün etrafı ufak tefek işgallerden de temizlenip 360 derece gezilebilen bir göl haline gelecektir." mecilerimize turizm sektöründe çalışanlara da bu konuda gerekli hassasiyeti göstermelerini ve turizmi uzun vadeli düşünmelerini özellikle tavsiye ediyoruz ve bu anlamda mutlaka kurumsal denetim imkanlarımızı sonuna kadar kullanacağız" dedi. 


Karadeniz'den Güne Bakış


Geri Dön