25 / 04 / 2024

Lema Grup, gayrimenkul yatırımında hedef büyüttü!

Lema Grup, gayrimenkul yatırımında hedef büyüttü!

Perakendeden tekstile geçen, tekstildeki estetiği ise inşaata taşıyan Lema Grup, gayrimenkul yatırımında hedef büyüttü ve şirket, farklı ortaklık yapılarıyla Ankara’ da konut projelerine hız verecek....




Perakendeden tekstile geçen, tekstildeki estetiği ise inşaata taşıyan Lema Grup, gayrimenkul yatırımında hedef büyüttü. Şirket, farklı ortaklık yapılarıyla Ankara’da konut projelerine hız verecek.


Moda ve hazır giyim serüvenine 1956 yılında Yusuf Mağazası ile perakendeci olarak başlayan, 1998 yılında ise Perlina markasıyla üretime geçen Lema Grup gayrimenkul sektöründe atağa geçti.


İnşaat yatırımlarına 2005 yılında Ankara’da kalabalık bir ortaklık yapısıyla Kentpark AVM ile giriş yapan şirket, ilk konut projesine de  Ankara  İncek’te Uptown ismiyle start verdi. Yönetim Kurulu Başkanı Emre Katırcı hakim ortak oldukları projeyi Özgün A.Ş ile birlikte gerçekleştirdiklerini söyledi. 226 daireli projede 2+1, 3+1 ve 4+1 daire tipleri bulunuyor. Fiyatlar 300 bin liradan başlıyor 3 milyon liraya kadar çıkıyor.


Kapı yüksekliği 3’lük attırdı !  


Uptown İncek’te estetik ve fonksiyonelliği bir arada tutmaya özen gösterdiklerini belirten Emre Katırcı evlerin tavan yüksekliğini 3 metrede tuttuklarını, metrekare yerine metreküpe önem verdiklerini söyledi. Uzun boylular için kapı yüksekliğinin ne kadar önemli olduğunu bu projeyle daha iyi anladıklarını aktaran Katırcı; “Bizden daire alan basketbolcu arkadaşımız örnek daireyi gezerken ‘Başımı eğmeden bir odadan diğerine geçebiliyorum’ dedi. 2 metre 85 santim olan kapı yüksekliği kriteri bize arka arkaya basketbol camiasına ev sattırdı” bilgisini verdi.


Townlarla iddialı


Evin içinde belli zamanlarda kullanılacak alanları projenin sosyal alanlarına dahil eden şirket, ‘town’ adını verdiği farklı kullanım alanlarıyla da bir hayli iddialı. Müzik aletlerine ilgi duyan bir ailenin evin bir odasını müzik odası yapmasına gerek kalmadığını belirten Katırcı şöyle konuştu;


“Bizden 2+1 daire alan bir kişi aslında projede bulunan müzik odası, resim ve heykel odası gibi birçok odaya da sahip olacak. Üstelik bunu yaparken senede birkaç kez kullanacağı oda için cebinden boşu boşuna para çıkmayacak ve kullandığı dönemin parasını ödeyecek.”


İncek’te bir arsa daha var


Lema Grup’un ortaklar arasında yer aldığı Ankara İncek’te 10 bin metrekare büyüklüğe sahip bir arazi daha bulunuyor. Buraya da yine konut projesi öngörülüyor. İhtiyaca yönelik ticari ünitelerin de yapılacağı yeni projede yine büyük metrekareli daireler ve geniş sosyal alanlar planlanıyor.  


Küçük mimarlar işbaşında


Estetik ve fonksiyonelliği bir arada tutan şirket Uptown İncek’te minik mimarları da unutmadı. Küçük mimarlardan hayallerindeki evi çizmeleri istendi. En güzel ilk üç ev için ise çocuklara güzel hediyeler hazırlandı. Emre katırcı hayallere önem verdiklerini belirterek bu tür etkinliklere diğer projelerde de devam edeceklerini söyledi.


Beytepe projeleri yolda


Farklı ortaklık modeliyle yeni projelere yelken açan şirketin satışa çıkaracağı en yakın proje Şahika Grup imzasıyla Beytepe’de yükseliyor. Emre Katırcı bölgede 3 ayrı proje yapacaklarını aktardı. İnşa halindeki ilk site 20’şer katlı 2 blokta 89 daireden oluşacak.


Konutlar 2+1, 3+1, 4+1 ve 5+1 tiplerinde ve farklı büyüklüklerde konumlanacak. Öngörülen metrekare satış fiyatı 4 bin 250-4 bin 500 arasında olacak.


Emre Katırcı konut satışında asıl prensiplerinin kazan kazan olduğunu, her yaptıkları projede daire alan kişilerin en az yüzde 30 prim yapmasına özen gösterdiklerini dile getirdi. Ardı ardına inşa edilecek diğer iki proje ile birlikte Beytepe’ye yapılacak toplam konut sayısı ise 300’e ulaşacak.


Boğaz’a göz koydu


Ge­liş­tir­dik­le­ri pro­je­ler­de lo­kas­yo­na önem ver­dik­le­ri­ni di­le ge­ti­ren Em­re Ka­tır­cı, İs­tan­bu­l’­da da ara­zi bu­lur ve fır­sat ya­ka­lar­sa pro­je ge­liş­ti­re­bi­le­ce­ği­ni kay­det­ti. An­cak ara­zi­nin Eti­ler, Be­bek gi­bi Bo­ğa­z’a na­zır yer­ler­de bu­lun­ma­sı ol­maz­sa ol­maz­lar ara­sın­da sı­ra­lan­dı. Şirket, ya­tı­rım ma­li­ye­ti yük­sek ve özel pro­je­ler yap­mak üze­re yo­la çı­ktı.


EMLAK DÜNYASI / EMİNE AÇAR - BUGÜN GAZETESİ



Geri Dön