25 / 04 / 2024

Cem Oğuz: Kentsel dönüşüm için alt yapı şart!

Cem Oğuz: Kentsel dönüşüm için alt yapı şart!

Kent merkezindeki binaların ekonomik ömrünü tamamlamak üzere olduğunu vurgulayan İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Dr. Cem Oğuz, "Kentsel dönüşümü tekrar planlamamız gerekiyor. Dönüşüm için alt yapı şart" dedi...



Kent merkezindeki binaların ekonomik ömrünü tamamlamak üzere olduğunu vurgulayan İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Dr. Cem Oğuz, "kentsel dönüşümü tekrar planlamamız gerekiyor. Biz bunları planlamadan, maalesef Kırcamii ve Batı çevre yolundaki bölgeyi kontrolsüz biçimde imara açarak bina yapmamız halinde, büyük bir nüfus yığılmasına sebebiyet vereceğiz" dedi. 


"BİREYSEL DÖNÜŞÜM DOĞRU DEĞİL" 

DÖNÜŞÜM yapılırken, kentin bütününün düşünülmesini söyleyen Oğuz, Önümüzde 2 yıl önce çıkmış olan kentsel dönüşüm yasası var. Yasa doğru bir yasa olarak gözükse de yönetmelikleri 5 kez değişti. Yönetmeliği ve kanun içeriğindeki bazı maddeler yüzünden işlenebilirliliği biraz sıkıntılı. Uygulanan illerde bu sıkıntılar yaşanıyor. Kentsel dönüşüm yasası, Antalya'da tam manasıyla başlamadı. Bireysel olarak tek tük yapılıyor. Dönüşümün bireysel olarak yapılması doğru değil" dedi. 


'YAPI STOKU DAHA DA ARTACAK' 

SON 6 aydan beri inşaat sektörünün sıkıntılı olduğunu söyleyen Oğuz, "Üyelerimiz, 6 aydan beri ne alımlar nede satımların olmadığını ifade ediyorlar. Bu yapı stokunu meydana getiriyor. Bir de bu stoklara imara açılan bölgeleri de eklersek daha da büyüyecek. Bu kadar yapı ve konut stoku olan bir kentte işler daha da zorlaşır. Önüne gelen müteahhitlik yapacak, yapılan sözleşmeler yerine getirilemeyecek. Müteahhit daireleri satamayacak satamadığı için paraya çeviremeyecek çeviremeyince tahaattünü yerine getiremeyecek" şeklinde konuştu. 


Akdeniz'de Yeni Yüzyıl


Geri Dön