26 / 04 / 2024

Cemal Akın: 2019'a kadar 52 proje gerçekleştireceğiz!

 Cemal Akın: 2019'a kadar 52 proje gerçekleştireceğiz!

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın yaptığı açıklamada, ''Halkımızın tüm ihtiyaçlarının karşılandığı, sorunsuz alt ve üst yapıya sahip, geleceğin Bartın’ı için projelerimizi hayata geçirmeye devam ediyoruz.'' dedi.



Halkımızın tüm ihtiyaçlarının karşılandığı, sorunsuz alt ve üst yapıya sahip, geleceğin Bartın’ı için projelerimizi hayata geçirmeye devam ediyoruz. Kentin, ticaret ve turizm anlamında önemli bir zenginliği olan Bartın Irmağının turizme ve su sporlarına kazandırabilmesi için öncelikle kanalizasyondan kurtarılması gerekmekteydi. Bu amaçla çalışma başlatan belediyemiz, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Avrupa Birliği ile birlikte yürüttüğü proje sürecini başarı ile takip ederek son aşamasına getirdi 28 Ağustos 2013 tarihinden itibaren Bartın’da fiilen doğal gaz kullanımına başlanmıştır. Bartın’da bugün itibariyle 5 bin konut doğal gaz kullanabilecek durumda olup, yaklaşık 2 bin abone dcğal gaz kullanmaktadır. Kentin temel sorunlarından ilan su sıkıntısını da kalıcı şel-clde çözmek içinde uzun araştırma ve uğraşlarımız nUtftı Bartın’a 11 kilometre mesafede Çayır Köyünde brjfduğumuz, ayn bir hat ile tak Kan alternatif s_ re kentimizde su kesintisi aşamaryacağız.


ŞEHRİN CAN DAMARI


Merkeze 11 kilometre mesafede bulunan Bartın Limanında Bartın için çok önemli bir yere sahiptir. Limanda Ro-Ro taşımacılığı yapılabilmesi için ÇED olumlu belgesi alındı. Bartın Limanı aynca Belediyemizin çalışmaları ile konteyner taşımacılığına da açıldı. Sürekli bir gelişim içinde olan Barün Limanında göreve başladığımızda yılda 784 bin ton olan yükleme-boşaltma kapasitesi, yılda 1 milyon 786 bin tona çıkarıldı. Bu yıl ki hedefimiz 2 milyon 500 bin tondur.


Bartın'da aynı zamanda yeni imar planlan ile modem kent oluşturma çalışmalarımız başladı. 1/5000 ve l/10001ik planların yapım çalışmalarına başladık. Bartın’ın geleceğini planlarken teknolojik gelişme ve halkın ihtiyaçlarını da göz önünde bulunduran belediyemiz 1/25 binlik planlara Hafif Raylı Sistem’i teklif ederek, planda yer almasını sağladı.


TARİHİ DOKU RESTORE EDİLİYOR


Restorasyonu tamamlanan Ebu Derda Türbesi inanç turizmine kazandırıldı. 1932 yılında yapılan Dikilitaş, Bartın'ın simgelerinden olan ve 125 yıl önce yapılan Su Teraziside belediyemiz-ce restore edildi. Bartın’ın tarihinde önemli yere sahip olan ancak zaman içinde kaybolan mekan ve binaları için ise maket çalışmalarını başlattık


Bartın’ın 200 yıllık geleneksel el sanatı olan “Bartın İşi Telkırma'nın hem ulusal, hem de uluslararası düzeyde tanıtımı için çalışmalar yapılmaktadır. Çocuklanmıza ve gençlerimize çeşitli branşlarda spor yapma imkanı sağlamak amacıyla Barün Belediyesi Spor Kulübü'nü kurduk.


YENİLENEBİLİR ENERJİ


Belediyemizce Rüzgar Enerjisi ve Güneş Enerjisi ile ilgili çalışmalar yapılmaktadır. Rüzgar enerjisi ile ilgili ölçüm çalışmalarını tamamladık. 500 kilovatlık elektrik üretimi için çalışmalar sürüyor.


“Danışan Akıl Hata Yapmaz" düsturu ile hareket ettiğimiz belediye yönetiminde her zaman halkımız ile istişare içinde çalışmalarınmızı sürdürmekteyiz. Belediyemiz 52 yeni projesini de 2014-2019 döneminde hizmete sunacaktır. Bu projeler arasında olan mahallelerde yaşam merkezleri oluşturma projemiz kapsamında Kemerköprü ve Cumhuriyet mahallelerinde gerçekleştirdiğimiz çalışmalar ise son aşamaya gelmiştir.


Bartın’ı geleceğe taşıyacak faaliyet ve hizmetleri en iyi şekilde sunmaya çalışırken, eğitimden, kültüre, sosyal yaşamdan, spora her alanda belediyemiz öncü kurumlar arasında yer alacaktır.



Dünya 81 İlin Karnesi Dergisi 


Geri Dön