28 / 03 / 2024

Cemal Bekle'den İzmir'de kentsel dönüşüm sorumsuzluğu iddiası!

Cemal Bekle'den İzmir'de kentsel dönüşüm sorumsuzluğu iddiası!

AK Parti İzmir Milletvekili Cemal Bekle, İzmir Büyükşehir Belediyesinin, "Roman vatandaşlar için hayati önem taşıyan" kentsel dönüşüm projelerinde sorumluluğunu yerine getirmediğini ileri sürdü...



AK Parti  İzmir  Milletvekili Cemal Bekle, İzmir Büyükşehir Belediyesinin, "Roman vatandaşlar için hayati önem taşıyan" kentsel dönüşüm projelerinde sorumluluğunu yerine getirmediğini ileri sürdü.

Bekle, yaptığı yazılı açıklamada, Konak ilçesi Ege Mahallesi'nde toplam 7 hektarlık alanda inşa edilecek olan kentsel dönüşüm projesinde ilk kazmanın dahi vurulmadığına dikkat çekti. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin sadece Ege Mahallesi değil, kentin tümünde yaşanan drama seyirci kaldığını belirten Bekle, "İzmir Büyükşehir Belediyesi 'Roman vatandaşlar için hayati önem taşıyan' kentsel dönüşüm projelerinde sorumluluğunu yerine getirmemiştir. Tunç Soyer de göreve geldiğinden bu yana 500 gün geçmesine karşın bu işin altından kalkamamıştır. Karşıyaka, Çiğli, Bayraklı, Gaziemir, Konak'ta kentsel dönüşüm projelerine yıllardır başlanamamıştır" diye konuştu. 

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerin kentsel dönüşümü başaracak irade ve tecrübeye sahip olmadığını ileri süren Bekle, AK Partili yerel idareciler tarafından yönetilen şehirlerde ise bu tür projelerin başarıyla tamamlandığına vurgu yaptı. 

Bekle, şöyle konuştu: 

"İzmir, yıllardır söz verilen ancak yerine getirilmeyen, sadece kağıt üstünde kalan ve reklamdan öteye geçemeyen projelere mahkum değildir. Ne yazık ki kentsel dönüşüm İzmir'de sadece reklam panolarında kalmıştır. Roman vatandaşların yoğun olarak yaşadığı Ege Mahallesi'nde ve diğer alanlarda vatandaşlarımız çürük ve sağlıksız yapılarda yaşamaya mahkum edildi. Konak ilçesindeki Roman vatandaşlarımız adeta bir hayat dramı ile karşı karşıyadır. Kentsel dönüşüm için daha ihale yapmayı beceremeyen CHP'li yönetim anlayışı yüzünden İzmir yerinde saymakta, kentin en gözde alanları göz göre göre çürüyüp gitmektedir. İzmirliler ve Roman vatandaşlarımız bugün çok daha iyi bir hayatı hak etmektedirler."

Konak Gültepe kentsel dönüşümde ilk kazma 1 yıl içinde vurulacak!


Geri Dön