24 / 04 / 2024

Cemal Kaşıkçı'nın arandığı malikane yıkılacak!

Cemal Kaşıkçı'nın arandığı malikane yıkılacak!

Yalova'nın Termal ilçesinde bulunan ve öldürülen Cemal Kaşıkçı'nın cesedinin arandığı kaçak malikane için yıkım kararı çıktı.



Öldürülen Cemal Kaşıkçı'nın cesedinin arandığı Yalova'nın Termal ilçesindeki malikanenin kaçak olduğu ortaya çıktı. Kaçak malikane için yıkım kararı verildi.

Yeni Akit Gazetesi'nde yer alan habere göre, 2014 yılında 2 Suudi iş adamı tarafından tarla olarak mülk edinilen ve sonrasında imar izni olmamasına rağmen kaçak olarak inşa edilen malikane hakkında imar barışından faydalanmazsa yıkılacağı açıklandı. 

2 Ekim'den beri gizemini koruyan Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayeti ile ilgili dün Yalova'nın Termal ilçesine bağlı Samanlı Mahallesi'nde bulunan 2 ayrı lüks malikanede aramalar gerçekleşti. Malikanenin sahibi olan Suudi iş adamının Kaşıkçı cinayetinden bir gün önce olayın şüphelilerinden biriyle görüştüğünün belirlenmesi ekipleri harekete geçirmişti.

İstanbul'dan gelen özel ekipler Muhammed Al Fozan ve Muhammed Al Suhai adlı iş adamlarına ait malikanede arama çalışmalarına başladı. Yaşanan bu gelişmelerin ardından açıklama yapan CHP'li Yalova Belediyesi, kaçak yapılan malikaneyle ilgili cezai işlem uygulanacağını, Yalova Cumhuriyet Başsavcılığı'na yapının kaçak olduğunu ve yıkılması gerektiğini bildirerek suç duyurusunda bulunduklarını belirtti. Suudi iş adamlarının imar barışından faydalanmayıp başvuru tarihinin sona ermesiyle birlikte kaçak malikanenin belediye ekipleri tarafından yıkılacağı kaydedildi.

Cemal Kaşıkçı'nın arandığı malikaneler kaçak çıktı!


Geri Dön