19 / 04 / 2024

Cemalettin Şimşek Kamalı'daki TOKİ binalarını inceledi!

Cemalettin Şimşek Kamalı'daki TOKİ binalarını inceledi!

MHP Samsun Milletvekili Cemalettin Şimşek, hasar meydana geldiği iddia edilen Atakent Kamalı'daki TOKİ binalarını inceledi. Kontrolsüz gücün güç olmadığını dile getiren Şimşek TOKİ konutlarıyla ilgili açıklama yaptı..




MHP Samsun Milletvekili Cemalettin Şimşek, hasar meydana geldiği iddia edilen Atakent Kamalı'daki  TOKİ  binalarını inceledi


Atakent Kamalı TOKİ 2. kısımda bulunan binaları inceleyen Şimşek, "Vatandaşların hayatı burada risk altında. 2012 yılında Mert Irmağı'nın ağzına yapılan konutlarda hukuksuzca ve kanunsuzca verilen ruhsatlar neticesinde 10 vatandaş selde boğulurken 5'i sadece o Toplu Konut İdaresi'nin yaptığı konutlarda hayatını kaybetmişti. Çünkü ırmak yatağına yapılmıştı evler" dedi.

 

Kontrolsüz gücün güç olmadığını dile getiren Şimşek, şunları kaydetti: "Toplu Konut İdaresi, konut yapma anlamında kontrolsüz bir güç haline gelmiştir artık. İstediği yere, istediği şeyi yapıyor. Bu kurumu ne belediyeler ne başkası kontrol edebiliyor. Neticesinde böyle sonuçlar ortaya çıkıyor. Eğer bunu Toplu Konut İdaresi değil de başka birisi yapmış olsaydı fazla kontrolden geçeceği için bu hal oluşmayacaktı. Toplu Konut İdaresi fakirlere ve ihtiyaç sahiplerine konut edindirmek için çıkmış bir şeydir ama bugün geldiğimiz noktada Toplu Konut İdaresi bu amaçtan çıkmış. Bir rant şirketi haline gelmiştir. Yapılan hiçbir işin içinde insan yok. Halbuki bu hizmetlerin tamamı insana yapılıyor. Bütün hizmetler bu dünyada insanlar için yapılıyor. Onun için insan sağlığına önem vermeyen, insan hayatını riske atan hiçbir yatırım, yatırım değildir."

 

Atakent Kamalı TOKİ 2. kısım eski yönetim kurulu başkanı Vedat Çınar ise "Bulunduğumuz blokta sıvalar döküldü. Bu şikayet üzerine biz TOKİ'ye durumu bildirdik. TOKİ'den gelen mühendisler incelemeler yaptı. Tüm döşemelerimizde çatlaklar var. Durumu öğrenmek istiyoruz ama bir yanıt alamıyoruz" diye konuştu.



İlkadım Haber




Geri Dön