19 / 04 / 2024

Cemil Candaş hayatını kaybetti!

Cemil Candaş hayatını kaybetti!

Şişli Belediyesi’ni basan biri müteahhit silahlı dört kişi başkan yardımcısı Şişli Belediyesi'nde imardan sorumlu başkan yardımcısı olarak görev yapan Cemil Candaş’ı başından vurdu. Candaş kurtarılamadı, saldırganlar gözaltında.



İstanbul’da Şişli Belediyesi Başkan Yardımcılarından Cemil Candaş makamında uğradığı silahlı saldırı sonucu başından vurularak öldürüldü. Dört kişi oldukları değerlendirilen saldırganlardan biri gözaltına alındı. Saldırganın müteahhit olduğu ileri sürüldü. Şişli Belediye Binası’nda meydana gelen silahlı saldırı şöyle gelişti. Şişli Belediye Binası’nın Çağlayan’da bulunan binasına gelen saldırganlardan biri havaya ateş ederek bina içerisine girdi. İddialara göre dört kişi oldukları belirtilen saldırganlardan ikisi güvenliği oyalarken birisi başkan yardımcısı Cemil Candaş’ın odasına yönlendi. Bu sırada binada bulunanlar silah sesleri nedeniyle izdiham içinde sağa sola kaçışmaya başladı.


Odaya girip kapıyı kapadı!


Kargaşa sırasında eli silahlı saldırgan makamında bulunan Cemil Candaş’ın odasına girerek kapıyı kapadı. Kısa bir süre sonra içeriden silah sesi geldi. Saldırgan, Cemil Candaş’ı başından silahla yaraladıktan sonra odadan çıktı. Saldırgan daha sora Belediye Başkan’ı Hayri İnönü’nün odasına yönlendi. Bu sırada güvenliklerin ve polis ekiplerinin gelmesi üzerine saldırganlardan üçü kaçtı. Saldırgan olduğu iddia edilen 36 yaşındaki Şenol Ş. ise etkisiz hale getirildi ve gözaltına alındı. Şenol Ş.’nin müteahhit olduğu ve imardan sorumlu başkan yardımcısı Cemil Candaş’a ruhsatı iptal edilen bir inşaatı yüzünden saldırdığı üzerinde duruluyor. Saldırgan sorgulanmak üzere Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği’ne götürüldü.


Hayri İnönü'den Cemil Candaş açıklaması!


Vatan


Haber Şişli Belediyesi'nden şöyle servis edildi;


Şişli Belediyesi İmar ve Şehircilikten Sorumlu Başkan Yardımcımız Cemil Candaş (52), 18 Temmuz 2016 tarihinde belediye binasında saat 15.30 sularında uğradığı silahlı saldırı sonucu ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılmıştır. Candaş, beyin sapına isabet eden kurşun nedeniyle hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamamış 19 Temmuz günü saat 17.15’te hayatını kaybetmiştir.


Saldırgan Şişli Belediyesi güvenlik görevlileri ve personeli tarafından etkisiz hale getirildikten sonra, emniyet güçleri tarafından gözaltına alınmıştır. Menfur saldırının gerçekleştirildiği silah, organize bir şekilde binaya sokulmuştur.


7 ay önce göreve gelen Cemil Candaş, eskiden beri Şişli’yi imarda rant yuvası olarak gören ve bundan sonra da böyle devam edeceğini sananlara göz açtırmamıştır. Onurlu duruşu ve dürüst kişiliği ile herkese örnek olan Cemil Candaş, daha önce de iki kez silahla tehdit edilmiş ve konuyla ilgili olarak savcılığa suç duyurusu yaparak koruma talebinde bulunmuştur. Ne yazık ki, olayın olduğu güne kadar kendisine koruma tahsis edilmemiş olup, menfur saldırıdan sadece 2 gün önce tekrar savcılığa giderek, olayın ciddiyetini bir kez daha aktarmıştır.


Başkan yardımcımız Cemil Candaş’ı katleden ve temiz bir Şişli istemeyenlerin, bu hain saldırısını şiddetle kınıyoruz. Failler, temiz belediyecilik ilkemizi bir türlü kabullenemeyip, bozuk düzenin devam etmesini isteyenler ve rant kapıları teker teker suratlarına kapananlardır.


Olayın en ince ayrıntısına kadar aydınlatılması, azmettirenlerin bulunması için İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı ve emniyet güçleri ile yakın temaslarımız devam etmektedir. Çok kıymetli çalışma arkadaşımızı katledenlerin peşini bırakmayacağımızı ve hainlerin en ağır cezayı alması için hukukun bize verdiği her türlü olanağı kullanacağımızı herkesin bilmesini isteriz.


Adalet önüne çıkarılıp, cezalarını alıncaya kadar Cemil Candaş’ı katledenlere şunu haykırıyoruz; ne sizlerin, ne başkalarının ne bugün ne de yarın, Şişli halkını sömürmesine canımız pahasına izin vermeyeceğiz! Korkmuyoruz!


Bizler sadece çok sevdiğimiz bir çalışma arkadaşımızı kaybetmedik, haksızlıklar karşısında dilsiz şeytan olmayan, gerçek bir demokratı kaybettik.


Her zaman sevecen kişiliğiyle hatırlayacağımız Cemil Candaş’a Tanrı’dan rahmet, kederli ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyoruz.

Şişli Belediyesi 



Haber Sözcü Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Şişli Belediyesi'nde dün gerçekleşen silahlı baskında başından vurularak ağır şekilde yaralanan Şişli Belediyesi İmar ve Şehircilikten Sorumlu Başkan Yardımcısı Cemil Candaş, kaldırıldığı hastanede kurtarılamayarak hayatını kaybetti.


Makamında dün silahlı saldırıya uğrayan ve ağır yaralanan Şişli Belediyesi İmar ve Şehircilikten Sorumlu Başkan Yardımcısı Cemil Candaş (52) bugün akşam saatlerinde tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.

Şişli Belediyesi dün silahlı saldırıya uğrayan Başkan Yardımcısı Cemil Candaş’ın hayatını kaybettiğini yazılı açıklamayla duyurdu.


Açıklamada, “Şişli Belediyesi İmar ve Şehircilikten Sorumlu Başkan Yardımcımız Cemil Candaş (52), 18 Temmuz 2016 tarihinde belediye binasında saat 15.30 sularında uğradığı silahlı saldırı sonucu ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılmıştır. Candaş, beyin sapına isabet eden kurşun nedeniyle hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamamış 19 Temmuz günü saat 17.15′ te hayatını kaybetmiştir” denildi.


“KORUMA TALEBİNDE BULUNMUŞTUR”

Açıklamada saldırıyla ilgili ayrıca, “Saldırgan Şişli Belediyesi güvenlik görevlileri ve personeli tarafından etkisiz hale getirildikten sonra, emniyet güçleri tarafından gözaltına alınmıştır. Menfur saldırının gerçekleştirildiği silah, organize bir şekilde binaya sokulmuştur.7 ay önce göreve gelen Cemil Candaş, eskiden beri Şişli’yi imarda rant yuvası olarak gören ve bundan sonra da böyle devam edeceğini sananlara göz açtırmamıştır. Onurlu duruşu ve dürüst kişiliği ile herkese örnek olan Cemil Candaş, daha önce de iki kez silahla tehdit edilmiş ve konuyla ilgili olarak savcılığa suç duyurusu yaparak koruma talebinde bulunmuştur. Ne yazık ki, olayın olduğu güne kadar kendisine koruma tahsis edilmemiş olup, menfur saldırıdan sadece 2 gün önce tekrar savcılığa giderek, olayın ciddiyetini bir kez daha aktarmıştır. Başkan yardımcımız Cemil Candaş’ı katleden ve temiz bir Şişli istemeyenlerin, bu hain saldırısını şiddetle kınıyoruz. Failler, temiz belediyecilik ilkemizi bir türlü kabullenemeyip, bozuk düzenin devam etmesini isteyenler ve rant kapıları teker teker suratlarına kapananlardır Olayın en ince ayrıntısına kadar aydınlatılması, azmettirenlerin bulunması için İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı ve emniyet güçleri ile yakın temaslarımız devam etmektedir. Çok kıymetli çalışma arkadaşımızı katledenlerin peşini bırakmayacağımızı ve hainlerin en ağır cezayı alması için hukukun bize verdiği her türlü olanağı kullanacağımızı herkesin bilmesini isteriz.


Adalet önüne çıkarılıp, cezalarını alıncaya kadar Cemil Candaş’ı katledenlere şunu haykırıyoruz; ne sizlerin, ne başkalarının ne bugün ne de yarın, Şişli halkını sömürmesine canımız pahasına izin vermeyeceğiz! Korkmuyoruz! Bizler sadece çok sevdiğimiz bir çalışma arkadaşımızı kaybetmedik, haksızlıklar karşısında dilsiz şeytan olmayan, gerçek bir demokratı kaybettik. Her zaman sevecen kişiliğiyle hatırlayacağımız Cemil Candaş’a Tanrı’dan rahmet, kederli ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyoruz” ifadeleri kullanıldı.


Sözcü



Haber Cumhuriyet Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Silahlı saldırıda başından yaralanarak kaldırıldığı Florence Nightingale Hastanesi Yoğun Bakım Servisinde tedavi gören Candaş, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.


Şişli Belediyesine dün gelen 2 kişi, aralarında husumet bulunduğu iddia edilen imardan sorumlu Başkan Yardımcısı Candaş'la tartışmış, şüphelilerden biri Candaş'ı silahla başından vurmuştu.


Hastaneye kaldırılan Candaş ameliyata alınırken, silahla ateş eden saldırgan ile yanındaki kişi gözaltına alınmıştı.


Cumhuriyet


Geri Dön