19 / 04 / 2024

Cemil İpekçi Kırıkkale 'ye moda merkezi açacak!

Cemil İpekçi Kırıkkale 'ye moda merkezi açacak!

Kırıkkale"ye gelen ünlü modacı Cemil İpekçi, kendi adını taşıyan moda ve gösteri merkezi kurmak için Bahşılı ve Yahşihan ilçelerinde incelemelerde bulundu



Kırıkkale Valisi Hakan Yusuf Güner ile Bahşılı Kaymakamı Elif Nur Bozkurt Tandoğan ve Bahşılı Belediye Başkanı Halil İbrahim Bişkin"in daveti üzerine ilçeye gelen ünlü modacı Cemil İpekçi, Türk modasını dünyaya tanıtmaya çalıştığını, bu alanda öncü olduğunu söyledi.
               
çalışmalarına Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ve İçişleri Bakanı Beşir Atalay"ın da destek verdiğini ifade eden İpekçi, Kırıkkale"nin gelinlik üretimi konusunda İzmir"den sonra ikinci sırada yer aldığını vurgulayarak, 'Gelinlik sektöründe İzmir"den sonra Kırıkkale"nin geldiğini öğrendim. Moda anlamında Kırıkkale"nin daha da ileri gitmesi için yapılan çalışmaları takdir ediyorum. Size katkıda bulunursam ne mutlu bana' dedi.

İlçede yapımı tamamlanan ve yaklaşık 1 ay içerisinde faaliyete geçecek olan HEY Tekstil Fabrikası"nı gezen İpekçi, Genel Koordinatörü Oya Demirbaş ile birlikte yetkililerden bilgi aldı.
               
Daha sonra Bahçeli Mahallesi"nde bulunan çamlık Tepe"deki arazi ile buradaki boş bir binada incelemeler yapan Cemil İpekçi, Kaymakam Elif Nur Bozkurt Tandoğan"ın 'Yapacağınız yatırımda ilçemizi tercih ettiğiniz zaman her türlü desteği vermeye hazırız' sözlerine üzerine, 'Bu mekana ve araziye el koyuyorum, çok güzel. Burada kurulacak moda evinde bir sürü insan ekmek yiyecek. Ayrıca burası hem Kırıkkale il merkezine hem de Ankara"ya çok yakın' diye konuştu. Kırıkkale"ye bağlı Karakeçili köyünden de söz eden İpekçi, 'Aslında benim annem de Karakeçili Yörüklerinden' diyerek, yörede kendisine gösterile ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

BAşžKENT SOSYETESİNİ GİYDİRECEK
               
Bölgede açacağı moda merkezinin yanı sıra ürünlerin sergileneceği gösteri alanı ve atölyelerde çalışacak kişilerin eğitimi için bir de okul projesi olduğunu anlatan Cemil İpekçi, öncelikle  Ankara  sosyetesini giydirmeyi ve buradan da Karadeniz bölgesi ve İç Anadolu"da da söz sahibi olmak istediği mesajını verdi.Yahşihan ilçesini de ziyaret eden İpekçi, önceden okul olarak kullanılan ve şimdi boş olan bir binayı da gezdi. İpekçi, kuracağı merkezin yeri konusunda en kısa sürede karar vereceğini sözlerine ekledi.
AA                


Geri Dön