25 / 04 / 2024

Cengiz Ergün: Bu dönemin birinci önceliği imar!

Cengiz Ergün: Bu dönemin birinci önceliği imar!

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün kentin imar sorunlarıyla ilgili açıklamalar yaptı. Ergün, “İmar Planı Bakanın imzasında. Bu dönemin birinci önceliği imar planı. 30 senedir yapılamayan imar planını bu dönem çözmek niyetindeyiz." dedi.



Sık sık mahalleleri ziyaret ederek vatandaşlarla bir araya gelen ve sokakların nabzını tutan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Yunusemre ilçesine bağlı Fatih Mahallesi sakinleriyle bir araya geldi. Manisa Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, Başkan Ergün’e mahalle ziyaretinde Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Genç, MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Mahmut Bilgen, Teftiş Kurulu Başkanı Ahmet Türkgüler, MHP İl Başkanı Ömer Baysal, Ülkü Ocakları İl Başkanı Mehmet Balaban, MHP Yunusemre İlçe Başkanı Buğra Çelikkanat, Büyükşehir Belediyesi ve MASKİ’de görevli Daire Başkanları, Fatih Mahallesi Muhtarı Doğan Akın ve 50’nci yıl Mahalle Muhtarı Erol Akar da eşlik etti. 

“Bakanın İmzasına Kaldı”


Manisa Büyükşehir Belediyesi Başkanı Cengiz Ergün, daha sonra mahalle sakinleriyle kahvehanede görüştü. Vatandaşlarla sohbet eden Başkan Ergün merak edilen sorulara cevap verdi. İmar planı konusuyla ilgili konuşan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “Büyükşehir olmamızın ardından alan büyüdü. Muradiye girdi,  TOKİ  girdi onların da altlıklarını yapmaya başladık. Zemin etütlerinin hazırlanması lazım planın yapılabilmesi için. 2-2,5 sene yaklaşık onlarla uğraşıldı. Yaklaşık 1 sene öncesi kurum görüşlerini tekrar almaya başladık. Bütün kurum görüşleri toplandıktan sonra en sona iki tane kurum kalıyor. Biri Devlet Su İşleri. DSİ aşaması da bittikten sonra Tarım’a kalıyor iş. DSİ ile yaptığımız görüşmelerde Turgut Özal Mahallesinden gelip şehrin içerisinden geçen sulama kanallarının deplaselerini yeni imar planlarında yapma taahhüdünü vererek sözleşmelerimizi yaptık. Manisa DSİ,  İzmir  Bölge DSİ ve  Ankara  DSİ Genel Müdürlüğünden onaylarını aldık. Ardından tarımla ilgili görüşmelere başladık. Manisa İl Müdürlüğü görüşmeleri bitti, İzmir Bölge Müdürlüğü bitti, Ankara’da 7-8 aydan bu yana Tarım Bakanlığı çalışmalarını yapıyor. Artık hayırlısı ile Bakanın imzasında” dedi.

“Hedefimiz 1 Senede Bitirmek”


Tarım ve Orman Bakanı ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Manisa programında konuştuklarını söyleyen Başkan Ergün, “Seçimlerin ardından milletvekillerimizle birlikte yapacağımız çalışmaların ardından inşallah imza atılacak. İmar planının ihalesini yaptık. Firma da çalışmalarına başlayacak. Bölge bölge 1,5 sene sürecek bir çalışma. Hedefimiz 1 senede bitirmek. İnşallah bunu halledeceğiz. Bu dönemin birinci önceliği imar. 30 senedir yapılamayan imarı bu dönem çözmek niyetindeyiz” dedi.

“40-50 Yılın Planı Olacak”


Şehzadeler, Yunusemre ve Büyükşehir Belediyesi’nin teknik elemanlarının imar planı için çalışmalarına başladığını belirten Başkan Ergün, “Bölge bölge masaya yatırılıp ilgili muhtarları çağırarak, onlarla paylaşma noktasında, ortak kararla en iyisini bulmaya çalışacağız. Yüzde 100 herkesi mutlu edemezsin. Hedefimiz yüzde 90’ı mutlu etmek. Manisa’nın 40-50 yılın planı olacak bu. Çevre yoluna kadar olan kısmın tamamının planlamaları yapılacak. Adnan Menderes’in altları, Nurlupınar’ın altları tamamı planlanacak. Manisa’nın bütün imar planları hayırlısıyla bitirilecek. Bu hem Şehzadeler Belediyesi hem de Yunusemre Belediyesiyle ortak olarak 5000’lik arkadan da 1000’lik planların yapılması yetkisi mecliste bize verildi. Beraber bunu Manisa’da hayata geçireceğiz” diye konuştu.

“Manisa’nın Kabuk Değiştirmesi Lazım”


Manisa’nın artık kabuk değiştirmesi gerektiğini de söyleyen Başkan Ergün, “Yeni, güzel binaların, caddelerin, parkların ortaya çıkması lazım. Ben 2009’da göreve geldiğimde Güzelyurt Mahallesi’nin planları bitmişti. Önce altyapısını yaptık, arkadan bordür ve kaldırımlarını yaptık. Sonra asfaltları yaptık. Oradaki güzellikleri buralara da yapma niyetindeyiz” şeklinde konuştu.

 


Geri Dön