25 / 04 / 2024

Cengiz Ergün Gülgün Hatun Hamamı’ndaki çalışmaları inceledi!

Cengiz Ergün Gülgün Hatun Hamamı’ndaki çalışmaları inceledi!

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Büyükşehir Belediyesi tarafından restorasyonu gerçekleştirilen Gülgün Hatun Hamamı’ndaki çalışmaları inceledi. Ergün hamamın Manisalıların kullanacağı bir cazibe merkezi olacağını belirtti




Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Büyükşehir Belediyesi tarafından restorasyonu gerçekleştirilen tarihi Gülgün Hatun Hamamı’ndaki çalışmaları inceledi. restorasyon çalışmalarının tamamlanmasının ardından hamamın Manisalıların kullanacağı bir cazibe merkezi olacağını belirten Başkan Ergün, tarihi yapıların yeniden can bulması için çalışmaya devam edeceklerini söyledi.

Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından tarihi Gülgün Hatun Hamamı’nda sürdürülen çalışmalarda son aşamaya gelindi. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün de tarihi yapıdaki çalışmaları yerinde inceledi. Başkan Ergün’e incelemelerde Genel Sekreter Yardımcısı Yılmaz Gençoğlu, Büyükşehir Belediye Meclisi MHP Grup Başkan Vekili Mehmet Güzgülü ve Fen İşleri Daire Başkanlığı ekipleri eşlik etti. Çalışmalarda gelinen aşama hakkında yetkililerden bilgi alan Başkan Ergün, tarihi yapının yaz aylarında Manisalıların hizmetine girmesi için çalışmaların hızlandırılmasını istedi.

Tarihi yapıları gün yüzüne çıkarıyoruz

Tarihi yapıların gün yüzüne çıkarılması noktasında göreve geldikleri ilk günden itibaren çalışma yaptıklarını ve bu konuda önemli mesafe kat ettiklerini vurgulayan Başkan Ergün, “Gerek Vakıflar, gerek Anıtlar Kurulu ile sürekli istişare içindeyiz. İlimizdeki tarihi yapıları ön plana çıkarmak ve gelecek nesillere geçmişimizi en iyi şekilde aktarmak için tarihe saygı projemizi hayata geçirmiştik. Gülgün Hatun Hamamı restorasyonu da bu çalışmalarımızdan yalnızca bir tanesi. Tahmin ediyorum 2 ay sonra Manisalı hemşerilerimize yeni bir cazibe merkezi kazandırmış olacağız” dedi.



Manisa Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön