16 / 04 / 2024

Cengiz Ergün Manisa imar planı çalışmalarını inceledi!

Cengiz Ergün Manisa imar planı çalışmalarını inceledi!

Öğrencilerle bir araya gelen Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama öğrencilerinin Manisa’da yaptıkları imar planı çalışmalarını inceledi.




Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama öğrencilerinin Manisa’da yaptıkları imar planı çalışmalarını inceledi. Öğrencilerle bir araya gelen ve Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmaları hakkında bilgi veren Başkan Ergün, yaptıkları çalışmalar nedeniyle Öğretim Üyesi Prof. Dr. Oğuz Işık ve öğrencilerine teşekkür etti.

ODTÜ Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama öğrencilerinin Manisa’da yaptıkları imar planı çalışmaları tamamlandı. Öğrencilerin Kültür Merkezi Büyükşehir Belediye Meclis Salonu Fuayesi’nde görücüye çıkardığı çalışmaları, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün de yerinde inceledi. Öğrencilerden çalışmalar hakkında bilgi alan Başkan Ergün, öğrencilere çalışmaları nedeniyle teşekkür etti. Manisa’nın demografik yapısının birçok ilden daha iyi konumda olduğunu, imar düzenlemesiyle birlikte modern bir şehir haline geleceğini belirten ODTÜ Şehir ve Bölge Planlama Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Oğuz Işık, Manisa’da gerçekleştirdikleri çalışmada, öğrencilerin de kendilerini deneme fırsatı yakaladıklarını söyledi.

Manisa’nın gelecek 20-30 yılı planlanmalı

Tüm çalışmaları tek tek inceledikten sonra ODTÜ’lü öğrencilerle Büyükşehir Belediye Meclis Salonu’nda bir araya gelen Başkan Ergün, öğrencilere Manisa’daki çalışmaları ve Büyükşehir geçiş sürecini anlattı. Öğrencilerin ortaya koyduğu teşhislerin doğruluğuna vurgu yapan Başkan Ergün, “Sonuçta Manisa sanayisiyle, tarımıyla ve tarihi eserleriyle önemli illerimizden bir tanesi. İzmir’e yakınlığının da getirdiği artılar ve eksiler var. Manisa’nın gelecek 20-30 senesinin şimdiden planlanması gerekiyor. Planlamaların zamanında yapılamamasının getirdiği sıkıntılar maalesef Türkiye’nin acı bir gerçeği. Manisa 1’inci derece deprem bölgesinde. Allah korusun 6.5-7 şiddetinde olacak bir depremle istemediğimiz durumlarla karşı karşıya kalabiliriz” dedi.

Şehrin gelişimi için planlama şart

Manisa’nın 1989 yılından beri yapılamayan imar planlarıyla ilgili geçtiğimiz dönemde çalışma yaptıklarını ancak siyasi olarak buna engel olunduğunu da sözlerine ekleyen Başkan Ergün, “Aşağı yukarı 2,5 sene bu çalışmalarla uğraştık. Seçimlere 3 ay kala önce meclisimizde kararı geçen sonrasında tamamen provoke edilerek, vatandaşlar kandırılarak itirazlar yaptırıldı. Meclis tamamen siyasi kararla yapılmış olan bütün çalışmaları reddetti. Bunda kaybeden bizler değil, Manisalılar oldu. Bu işlerin sıfırdan başlaması en az 2-2,5 sene alacağını sık sık dile getirdik. Bir şehrin gelişimi için planlamayı yapmak zorundasınız” dedi.

Yeni plan süreci başladı

Manisa’da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın 1/100000’lik planları yaptığını, şimdi Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin 1/50000’lik planlama için çalışma başlattığını belirten Başkan Ergün, bunun arkasından 5000’lik ve akabinde ilçe belediyelerinin yapacağı 1000’lik planların süreci takip edeceğini ifade etti. Salihli bölgesinde seracılık ve organik tarımın gelişmesi noktasında da çalışma yürüttüklerini belirten Başkan Ergün, Manisa Valiliği ile koordineli bir şekilde buradaki çalışmaların yapılacağını söyledi.

Manisa kabuk değiştiriyor

Manisa’da göreve geldikleri ilk günden itibaren kentin sosyal alanlarının arttırılması ve üniversite öğrencileri ile OSB’deki beyaz yakaların Manisa’da vakit geçirebilmesini sağlamak için çalışmalar yaptıklarını da anlatan Başkan Ergün, gelinen noktada üniversite öğrencilerinin ve idari makamların artık Manisa’da vakit geçirmeye başladığını söyledi. Güzelyurt Mahallesi’nde 170 bin metrekare alan üzerine inşa ettikleri Atatürk Kent Parkı’nın açılışına öğrencileri davet eden Başkan Ergün, Manisa’nın artık kabuk değiştirdiğini dile getirdi.

Ulucami’nin restorasyonunu Büyükşehir yapacak

Öğrencilere 475. Uluslar arası Manisa Mesir Macunu Festivali hakkında da bilgiler veren Başkan Ergün, 21-26 Nisan tarihleri arasında büyük bir coşku ile kutlanan festivale öğrencileri mutlaka katılmaya davet etti. Manisa’nın tarihi özelliğini ön plana çıkarmak için geride kalan 6 yılda çok önemli kamulaştırma çalışmaları yaptıklarını da sözlerine ekleyen Başkan Ergün, tarihi Ulucami’nin restorasyonunun da yine Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacağını söyledi. Konuşmanın ardından ODTÜ’lü öğrenciler, Başkan Ergün’ü alkışlarla uğurladı.



Manisa Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön