20 / 04 / 2024

Cengiz Holding'ten Mardin’e 1.2 milyar euroluk tesis!

Cengiz Holding'ten Mardin’e 1.2 milyar euroluk tesis!

Cengiz Holding 1.2 milyar euro yatırıma imza attı. Mardin’de dev bir entegre gübre tesisi kuran firma 5 fabrika ile hizmet verecek.



Cengiz Holding, Mardin’de dev bir entegre gübre tesisi kurdu. 1.2 milyar euro yatırıma imza atan firma, 5 fabrika ile üretime devam edecek.

Vatan Gazetesi'nde yer alan habere göre, Doğu’nun en büyük özel sektör yatırımı olan Eti Bakır Metal Geri Kazanım ve Entegre Gübre Tesisleri faaliyete başlamak için gün sayıyor. Tesis, 5 ana fabrika ve 12 yardımcı üniteden oluşuyor. 

Mardin’de stratejik bir dönüşüm sağlamayı amaçlayan firma, maden atıklarını ekonomiye geri kazandıracak. Dev proje çalışmalara başlanıldıktan 3 yıl sonra açıldı. 

Konu ile ilgili açıklamada bulunan Cengiz Holding Genel Koordinatörü Ömer Mafa, “Bu tesis sayesinde ekonomiye yılda 620 milyon dolar katkı sağlamayı hedefliyoruz. Tesisler tam kapasiteyle çalıştığında gübre ihtiyacının 350 milyon dolarlık kısmını karşılayacak, aynı zamanda da 270 milyon dolarlık kobalt, çinko ve bakır üretimi sağlayacak. Toplam 620 milyon dolarlık bir ithalatı ikame etmiş olacağız. Yurdumuzun cari ve dış ticaret açığının azaltılması ve işsizliğin önlenmesi amacıyla bu yatırımımız gibi yerli girdi oranı yüksek entegre sanayi yatırımlarının artmasına öncü olacağımızı umut ediyoruz” dedi.


Geri Dön