27 / 04 / 2024

Cengiz-Kolin ve Kalyon Vlora Havalimanı projesinden çekildi!

Cengiz-Kolin ve Kalyon Vlora Havalimanı projesinden çekildi!

Arnavutluk'ta inşa edilecek havalimanı projesi için geçen yıl masaya oturan Cengiz-Kolin ve Kalyon ihale sürecinden çekildi.



Geçtiğimiz günlerde taşınma süreci tamamlanan yeni İstanbul Havalimanını işleten 5'li konsorsiyumunda bulunan Cengiz-Kolin ve Kalyon şirketleri Arnavutluk'taki havalimanı projesinden çekildiğini açıkladı.

Dünya Gazetesi'nden Kerim Ülker'in haberine göre; Arnavutluk'un dünyaya açılan ikinci kapısı olan Vlora şehrindeki havalimanı projesi için masaya oturan Cengiz-Kolin ve Kalyon, Tiran Yönetimi ile anlaşamadı ve ihale sürecinden çekilme kararı aldı.

Altyapı ve Enerji Bakanlığı yakın bir dönemde tekrar ihale başlatacak. 2018 yılında Şubat ayında Türk şirketlerinin müzakere grubunun görüşmelerine Arnavutluk Parlamentosu'nda onay verilmişti.

100 milyon euroya mal olacak

Türk şirketlerinin oluşturduğu 3'lü konsorsiyum, Vlora Havalimanı'nı 20 yıl süreyle yap-işlet-devret modeli ile hayata geçirecekti. Arnavutluk Hükümeti ise yılda 5 milyon olan turist sayısını bu projeyle 5 yılda 10 milyona çıkarmayı hedefliyordu. 
 


Geri Dön