25 / 04 / 2024

Kolin ve Kalyon, Akkuyu'dan çekilecek mi? 

Kolin ve Kalyon, Akkuyu'dan çekilecek mi? 

Rus Gazetesi RBC, Akkuyu nükleer santralinin inşaatı projesinde Rusya'nın ortağı olan Kolin İnşaat ve Kalyon İnşaat'ın projeden çekildiğini iddia etti. 



Rus Gazetesi RBC, Akkuyu nükleer santralinin inşaatı projesinde Rusya'nın ortağı olan Kolin İnşaat ve Kalyon İnşaat'ın projeden çekildiği iddiasını paylaştı. Haberde projede iki şirketin yerini kamuya ait Elektrik Üretim AŞ'nin (EÜAŞ) alabileceği de söylenildi. 

 

Bu iddialara yanıt Kolin İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Celal Koloğlu'ndan geldi. Hürriyet Gazetesi'nden Aysel Alp'ın sorularını yanıtlayan Koloğlu, "Ortaklığımız henüz resmiyetKolin ve Kalyon, Akkuyudan çekilecek mi Yanıtı Kolinin patronu Koloğlu verdi kazanmamıştı. Ortaklık Cumhurbaşkanımız Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Putin görüşmesinde belli olacak" dedi. 

 

EÜAŞ ORTAK OLABİLİR, BİZ DE İNŞAATI YAPARIZ
Rus basınında yer alan Akkuyu'da EÜAŞ'ın ortak olacağı iddiasına ise Koloğlu, "Evet böyle de bir düşünce var. Bizimki ortaklık şeklinde değil de inşaatını yapmak şeklinde olabilir. Zaten ana gövdeyi Ruslar kendileri yapacaklar, makine ekipmanları da kendileri getirecekler. Dolayısıyla biz sadece inşaat kısmını da üstlenebiliriz" dedi.
 


Geri Dön