25 / 04 / 2024

Cengiz Urkun kimdir?

Cengiz Urkun kimdir?

Üsküdar Belediyesi Kentsel Tasarım Müdürü Cengiz Urkun kimdir? Cengiz Urkun, Üsküdar Belediyesi'nde hangi görevlerde bulundu? Cengiz Urkun nereden mezun? Cengiz Urkun nereli? İşte Cengiz Urkun'un biyografisi, özgeçmişi...



Cengiz Urkun kimdir?


Üsküdar Belediyesi'ndeki İmar ve Şehircilik Müdürlüğü görevinden Kentsel Tasarım Müdürlüğü'ne atanan Cengiz Urkun, ​1993 yılında Trakya Üniversitesi  Mühendislik   Mimarlık  Fakültesi  Mimarlık Bölümü'nden mezun oldu.


Cengiz Urkun, 1993 – 1998 yılları arasında bir mimari ofiste başlıca tip 250 yataklı rehabilitasyon  merkezi  mimari proje yarışması ve Antalya Konya altı plajı ve Kültür Merkezi  Mimari  projesinin yarışma ve uygulama kısımlarında görev aldı. 


1999 yılında Üsküdar  Belediyesi  Yapı Kontrol  Müdürlüğün’ de  Bölge Mühendisi ve Müdür  Yardımcılığı  görevlerinde bulunan Urkun, 2004 – 2007 yılları arasında Koruma  Uygulama  Denetim  Bürosunun  Şefliğini yürüttü. Cengiz Urkun, İl  Özel  İradesi  fonlarından  faydalanılarak  Üsküdar’daki  bir  çok taşınmaz  kültür  varlıklarının  Restorasyonunda  KUDEB Şefi olarak görev aldı. 2008 yılında İmar  ve  Şehircilik  Müdürlüğü   Ruhsat Büro  Şefliğini  KUDEB  Şefliği  ile  birlikte yürüttü.  2012  yılından  beri  İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün   yürütmekte olup  Iğdır  Doğumlu  evli  ve  iki çocuk babasıdır. 2013 yılından  itibaren   mimarlık dalında  Yüksek  Lisans  eğitimine devam etmektedir.


Cengiz Urkun iletişim!


Üsküdar Belediyesi


Adres: Mimar Sinan Mah. Hakimiyet-i Milliye Cad. No: 35 Üsküdar/İstanbul

Telefon: +90 (216) 531 30 00

Web: www.uskudar.bel.tr


Geri Dön